Dyr el under dagen och snöstorm ikväll


Denny Bågenholm 2023-03-06

Dyraste elen sedan innan jul under måndagen, som bonus bjuds vi även på snöstorm under kvällen med upp emot 20 centimeter sny under natten.
Bild:Freepik
Dyraste elen sedan innan jul under måndagen, som bonus bjuds vi även på snöstorm under kvällen med upp emot 20 centimeter sny under natten.

I fredags stängdes kärnkraftsreaktor 3 vid Oskarshamn ner för en oplanerad reparation då det hade uppstått ett bränslefel. Någon större prisuppgång märktes inte av på Nordpool, den nordiska elbörsen. Det var i fredags, men idag är priset på el det högsta sedan 23 december.

 

Elpriset i elområde 3, dit Härryda, Partille och Lerum tillhör, ökar under dagen till 1,67 kronor per kWh. Det är det högst dagspriset sedan den 23 december 2022. Hushåll och företag med timdebiterade avtal betalar som mest 2,41 kronor per kilowattimme mellan klockan åtta och nio då timpriset är som högst.

Räknar man in energiskatt och moms landar priset på 3,52 kronor per kilowattimme under den dyraste timmen. Så sänk värmen på elementen, låt bli att duscha, städa inte och stäng av handdukstorken på toaletten. Passa på att ta dig ut i solen då det lovas ett rejält oväder framåt kvällen med upp till 20 centimeter snö. Fram med snöskyffeln och skotta ordentligt så håller du även värmen.

Elpriserna har stigit kraftigt under det senaste året. År 2020 låg snittpriset vid den här tiden på året på 0,20 kronor per kilowattimme och nådde aldrig högre än 0,75 kronor någon enskild timme. De senaste 30 dagarna har snittet legat på 0,78 kronor per kilowattimme, alltså ungefär fyra gånger så högt som 2020. Förra året var motsvarande siffra 0,84 kronor per kilowattimme.

Håll i håll ut, snart vänder det!

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.