Badväder – och ökad risk för drunkningsolyckor


Hanna Uhlin 2022-07-05

Ta det försiktigt i samband med bad i sommar. Håll alltid små barn under uppsikt.
Bild:Freepik
Ta det försiktigt i samband med bad i sommar. Håll alltid små barn under uppsikt.

Sommar och sol innebär bad för många. Men badvädret har en skuggsida i form av fler drunkningsolyckor. Under 2021 drunknade 97 personer i Sverige, visar Svenska Livräddningssällskapets årsrapport. Det är 20 personer fler än året innan.

– Vi måste tyvärr medvetengöra allmänheten om det som inte får hända, säger Tina Heiker Hult, verksamhetschef på Svenska Livräddningssällskapet Göteborg.

När temperaturerna stiger vill många svalka sig med ett dopp. Årets midsommarhelg har präglats av värmerekord – och med det flera drunkningstillbud runt om i landet. Under helgen omkom minst fyra personer till följd av drunkningsolyckor, rapporterar SVT Nyheter.

Midsommarhelgens olyckor är bara några av de drunkningstillbud som fått en dödlig utgång. Förra året miste totalt 97 personer i Sverige livet vid drunkningsolyckor, visar Svenska Livräddningssällskapets årsrapport för 2021. Det är 20 personer fler än år 2020. Merparten av olyckorna skedde under sommarmånaderna då fler vistas vid sjöar och hav.

Läs mer i sommarupplagan >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Till alla Lokalpressens läsare, njut av semestern, smörj er ordentligt och glöm inte följa Lokalpressen på hemsidan, Facebook, Instagram och Twitter. Den enda tidningen med DINA lokala nyheter helt gratis i brevlådan, på webben, i telefonen, i appen och sociala medier hela sommaren.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.