10 000 åskådare på Partille Cups invigning i Scandinavium


Denny Bågenholm 2022-07-07

Sverige går upp som sista natin och jublet visste inga gränser.
Bild:Denny Bågenholm
Sverige går upp som sista natin och jublet visste inga gränser.

strax efter åtta startade Partille Cup invigningen för första gången på fyra år i Scandinavium.
Bild:Denny Bågenholm
strax efter åtta startade Partille Cup invigningen för första gången på fyra år i Scandinavium.

Mobiltelefonerna lyste upp scenen under Husavik.
Bild:Denny Bågenholm
Mobiltelefonerna lyste upp scenen under Husavik.

Eden är svuren, pokalen är på plats. Nu är den 51 Partille Cup turneringen invigd.
Bild:Denny Bågenholm
Eden är svuren, pokalen är på plats. Nu är den 51 Partille Cup turneringen invigd.

Fyra år sedan senaste invigningen i Scandinavium och förväntningarna är höga när 10 000 ungdomar från när och fjärran, iklädda matchande klubbdräkter och badtofflor fyller arenan. Handbollsfesten från Heden flyttar några hundra meter till Scandinavium, som invigdes 1971 och är därmed ett år yngre än Partille Cup.

Göteborg fylls med 10-tusentals handbollsspelande ungdomar från 50 nationer under första veckan i juli, en folkfest som uppskattas av de flesta. Invigningen är en stor del av cupen och den följer ungefär samma upplägg varje år. Det krävs en hel del av evenemangsorganisationen för att det ska kännas nytt och fräscht samtidigt som alla delar ska få plats. Lyckas man efter tre år återfå den magiska Partille Cup känslan som brukar uppstå? Utan tvekan, årets invigning kvalar in bland de bästa som gjorts i Scandinavium.

Redan under uppvärmningen är publiken redo för allsång när både Backstreet Boys och Los del rios “Macarena” skapar dans och sång bland publiken. Sedan inleds showen med dansare, artister och ett kompetent band precis som det brukar. Det är duktiga sångare i år och det låter oväntat bra i hockeytemplet, heder till ljudteknikern. Fokus under kvällen är gemenskap och vänskap istället för krig och “celebrate the game” är ett tema som marknadsförs flitigt. Ledare, domare, föräldrar och spelare får säga Partille Cups ed, att publiken ska heja på sitt lag och låta domarna göra sitt jobb, bra initiativ.

Liksom tidigare paraderar lagen nationsvis över scenen och det kan bli lite långsamt men till årets parad kör man de flesta länder två och två och låter endast de fem största, Island, Tyskland, Danmark, Norge och Sverige få egen tid på scenen.

Underhållningen är både välkoreograferad med bra dans och framförallt sång, i mitten av kvällen gör artisterna “Husavik” från filmen “Eurovision song contest” och det låter nästan i klass med Molly Sanden. På slutet är det sedan en duett mellan en ung flicka och en av tjejerna i bandet som river ner jubel och applåder, när det visar sig att det är mor och dotter är det många glansiga ögon på de inbjudna vip-gästerna på läktaren.

Sverige gör naturligtvis entré sist och ljudnivån är på topp, Partille Cup Eden svors in och kvällen avslutas med flaggviftning, fyrverkeri och dans. Alla på plats känner att äntligen är Partille Cup tillbaka igen. De inblandade i showen har gjort ett fantastiskt jobb och för er som vill se nåt liknande så passa på och köp biljetter till invigningen av Gothia Cup om två veckor på Ullevi

– Det är den här stunden som vi har väntat på i tre år. Det är det här med att få vara tillsammans igen. Just nu känns det som att pandemin aldrig har varit, nu känns allt som det ska igen, säger Cupgeneral Fredrik Andersson på cupens hemsida.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Till alla Lokalpressens läsare, njut av semestern, smörj er ordentligt och glöm inte följa Lokalpressen på hemsidan, Facebook, Instagram och Twitter. Den enda tidningen med DINA lokala nyheter helt gratis i brevlådan, på webben, i telefonen, i appen och sociala medier hela sommaren.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.