Nyöppnad sushi-restaurang i Lerum


Håkan Hermansson 2021-09-13

<span style=\
Bild:Tommy Holl

Oyun-Erdene Gjertz, till vänster, önskas lycka till av familjen Tilly (Jonas, Gerlee och dotter) med den nyöppnade sushi-restaurangen i Lerum.LERUM | Restaurangnäringen spänner musklerna när coronarestriktionerna minskar. I söndags smygöppnade ytterligare ett matställe i Lerum: Gobi Sushi.Enligt Lerums kommun finns det 70 restauranger och serveringar i kommunen. Nu har listan utökats med ytterligare en restaurang.

I söndags slog Gobi Sushi upp portarna i helrenoverade lokaler på Adelstorpsvägen – där det tidigare fanns en pizzeria – för första gången. Verksamheten kickstartade med ett specialevenemang för inbjudna gäster.

Vi vill välkomna de nya hyresgästerna. Det känns viktigt för oss, säger Kerstin Herbst, ordförande i Vallmogården, bostadsrättsföreningen i fastigheten där Gobi Sushi har sin lokal.

Kerstin Herbst och styrelsekollegorna Pia Gärdnert, Anne Pettersson och Gunilla Revelj uppvaktade Gobi Sushis ägare Oyun-Erdene Gjertz och maken Magnus med en fin blomsterkvast.

Vi har sedan tidigare en restaurang i Floda. När vi fick ett erbjudande att ta över lokalen slog vi till. Vi hoppades kunna öppna före sommaren, men renoveringen blev mer omfattande än vad vi hade planerat, berättar Magnus, som har hand om företagets administration.

Makan Oyun-Erdene Gjertz är den som gör det praktiska jobbet. Hon lagar mat med mongolisk touch – är ursprungligen från Mongoliet.

Vi serverar lunch från måndag till fredag. Vi har bland annat nudlar, dumplings, koreanska rätter och ramen. Men vi satsar främst på sushi, säger Oyun-Erdene Gjertz.

Att ni vågar satsa på Lerum – här finns ju andra sushi-restauranger!

Vi har många kunder i Floda som bor i Lerum. Nu slipper de åka så långt. Vi tror att det finns utrymme även för oss i Lerum, säger Magnus Gjertz.

Restaurangen har 16 sittplatser, men för Gobi Sushi är take-away den största affären. Oyun-Erdene Gjertz kommer att jobba både i Lerum och i Floda tillsammans med dottern Nomin, men på sikt är det tänkt att Nomin ska basa i Lerum. Även Magnus dotter Vendela och Bella Gjertz arbetar på Adelstorpsvägen.

Andra som välkomnade familjen Gjertz verksamhet till Lerum med blomster var Gerlee och Jonas Tilly med sina barn. Gerlee är en mångårig vän till Oyun-Erdene och kommer också från Mongoliet.

Gobi Sushi i Lerum öppnar ”på riktigt” i dag, måndag. Restaurangen har öppet måndag till lördag från lunch till kväll.


Skriv ut

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.