Konstriket firar tio år – med vårsalonger


Aron Mikael Sik 2022-04-17

Konstriket-medlemmarna Catharina Holmgren och Stefan Stridh är taggade på vårsalongen den 22 – 24 april.
Bild:Aron Mikael Sik
Konstriket-medlemmarna Catharina Holmgren och Stefan Stridh är taggade på vårsalongen den 22 – 24 april.

LERUM | Den kommunöverskridande föreningen Konstriket firar 10 år med att hålla tre gemensamma vårsalonger. I Alingsås och Partille gjorde utställningarna succé och nu har turen kommit till Lerum.

– Det anordnas alltid en gemensam konstrunda på hösten i Partille, men nu ville man göra något annorlunda för att uppmärksamma jubiléet, säger Stefan Stridh, guld- och silversmed och kassör i föreningen.

Lokalpressen möter konstnärerna Stefan Stridh och Catharina Holmberg i Stefans ateljé och smedja som ligger i källarplanet på Tollereds bio. Här har Stefan huserat sedan 2017, då hans dåvarande smedja i hemkommunen Alingsås fick inbrott.
– De förstörde mer än de stal tyvärr och jag behövde hitta någon annanstans att vara. Jag läste en tidningsartikel om den konstnärliga verksamheten i Tollered och tog kontakt med Svenning Svenningsson och rätt som det var blev jag erbjuden lokalen här, vilket jag är väldigt tacksam för, säger han.

Stefan är medlem i Konstriket sedan många år och därtill kassör i föreningen. Han är utbildad guld- och silversmed, och har under sina verksamma år främst ägnat sig åt smyckeskonst men har på senare tid tagit upp måleriet igen.

Läs mer i helgens tidning >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressenTipsa en vän     Skriv utJohn Scotts partille

Improve

Egen insta 250x250

Annons
Alfons

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.