Det våras för Sjöviksdagen - 26 augusti


Hanna Uhlin 2023-08-25

Sjöviksdagen samlar såväl invånare som företag, föreningar och politiska partier.
Bild:Privat
Sjöviksdagen samlar såväl invånare som företag, föreningar och politiska partier.

LERUM | En lördag om året arrangeras Sjöviksdagen i samhället Sjövik. Nästa helg går årets upplaga av stapeln med aktiviteter för alla åldrar och många lokala föreningar och företag på plats. Dessutom koras ”Årets Sjövikare” och vinnaren i en helt ny tävlingskategori.

 

Varje år arrangeras Sjöviksdagen av Föreningen Sjövik, en ideell förening som arbetar för att förbättra Sjövik och sätta det lilla samhället på kartan. Sjöviksdagen har firats sedan 1991 och den 26 augusti infaller årets Sjöviksdag. I vanlig ordning samlas då lokala föreningar och företagare som säljer allt från fårfällar till trolleritillbehör och hembakt fika. Under dagen anordnas även trevligheter som tipspromenad, hoppborg och hinderbana för de yngre. Sedan 2000-talets början är utropandet av ”Årets Sjövikare” också ett givet inslag under dagen. Det här året ska även ”Årets Sjöviksbild” utses på plats.

– Priset ”Årets Sjövikare” går till invånare som bidrar till samhällets utveckling och sätter Sjövik på kartan. ”Årets Sjöviksbild” är en ny kategori där vinnarbilden ska vara tagen i Sjövik nu i år. Vinnarna föräras en plats i Sjöviks bibliotek, berättar Malin Wendeblad som sitter i styrelsen för Föreningen Sjövik.

Den årliga dagen anordnas dels för att erbjuda trevligheter för samhällets invånare, men även för att främja lokala föreningar och hjälpa småföretagare att synas och nå ut.
– Det är en härlig och social dag för både sjövikare och besökare, men det är också en bra möjlighet att visa upp sig som företagare och förening. Småföretagare får en chans att göra lite reklam för sig och föreningarna får ett tillfälle att värva lite medlemmar. Föreningssamverkan är ett av huvudsyftena med dagen, för i ett litet samhälle som Sjövik behövs det mycket ideella krafter för att saker och ting ska fortsätta rulla, säger Malin Wendeblad.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.