17-årige William körde Porsche mot prins Carl Philip – vann


Aron Mikael Sik 2022-11-26

Tävlade i Porsche för första gången. “Vi folierade om bilen i guld inför sista racet i Mantorp”, berättar William Siverholm om sin Porsche GT4 som tog honom hela vägen till 1:a-plats i mästerskapet Porsche Sprint Challenge.
Bild:Tommy Holl
Tävlade i Porsche för första gången. “Vi folierade om bilen i guld inför sista racet i Mantorp”, berättar William Siverholm om sin Porsche GT4 som tog honom hela vägen till 1:a-plats i mästerskapet Porsche Sprint Challenge.

LERUM | Motorsporten har han fått med modersmjölken. I år prövade William Siverholm från Gråbo lyckan i Porsche Sprint Challenge och rattade hem guldet. På kuppen slog han kändisar som prins Carl Philip och skidlegendaren Ingemar Stenmark.

 

– Jag är både den yngsta föraren i mästerskapet och den yngsta någonsin att vinna ett mästerskap i Porsche i hela Skandinavien, så det kändes stort, säger han.

Han är uppväxt med bilsporten i familjen hemma i Gråbo och har tillhört världseliten inom gokart i flera år. Som en av landets främsta talanger inom bilsport blev William i slutet av förra året antagen till Stenhaga Motorsport ungdomsakademi för att tävla i mästerskapet Sprint Challenge med en Porsche GT4.
– Det här var första året i en Porsche för mig, jag hade inte så höga förväntningar i början. Men kom in i det ganska fort och lärde mig bilen bra, och redan från första tävlingen var jag med i toppen och tog andra platsen i första deltävlingen. Jag hade farten och det som krävdes för att vara snabb i övrigt, säger han.

Han lärde sig bilen mer och mer och lyckades knipa en plats på prispallen i nio av säsongens 14 deltävlingar. Den näst sista deltävlingen i Norge tog han maxpoäng vilket gav 54 poäng med dubbel vinst och redan där var han klar mästare vid det sista racet på Mantorp. I mästerskapet tävlade också prins Carl Philip och alpinåkaren Ingemar Stenmark, vilka William slog med god marginal, de hamnade på nionde respektive elfte plats.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv ut
Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.