Nyårsrevy nästa på Wendelsberg: ”Det här blir riktigt jäkla bra”


Hanna Uhlin 2023-01-18

Wendelsbergs musikalelever har satt upp nyårsrevyer i över 30 års tid. Till helgen är det premiär för årets föreställning ”EXTRAPRIS – En billig revy!” som summerar fjolåret på ett skämtsamt sätt.
Bild:William Carling
Wendelsbergs musikalelever har satt upp nyårsrevyer i över 30 års tid. Till helgen är det premiär för årets föreställning ”EXTRAPRIS – En billig revy!” som summerar fjolåret på ett skämtsamt sätt.

KULTUR & NÖJE | I helgen gick ridån upp för årets nyårsrevy på Wendelsbergs folkhögskola. I föreställningen ”EXTRAPRIS – En billig revy!” sammanfattar musikaleleverna fjolårets händelser på ett showigt och skämtsamt sätt.

– Vi gör något roligt av det märkliga året 2022, säger andraårseleven Annie Jochens.


Fredagen den 13 januari bjuder Wendelsbergs folkhögskola in till nyårsrevy för 34:e (!) året i rad, och i vanlig ordning är det musikallinjens andraårselever som står för underhållningen.

Årets föreställning ”EXTRAPRIS – En billig revy!” varvar svensktoppsmedley med stora shownummer och tar upp fjolårets snackisar på ett minst sagt humoristiskt sätt. Vad sägs till exempel om karaktären Moder Jord som ligger dödssjuk, eller den narcissistiske typen som bokat upp alla passtider?
– Det har varit ett väldigt tungt år och det känns som att det fortsätter in på 2023. Vi tar upp konstiga och lite knäppa saker som har hänt och har valt att fokusera på det lättsamma och roliga. Om man vill komma och skratta åt dystra saker så är Wendelsbergs teater platsen för dig. Resultatet är väldigt, väldigt roligt, säger Annie Jochens som bland annat spelar polis och den nu avlidna drottning Elizabeth.

HON OCH KLASSKOMPISARNA har repat på revyn ända sedan höstlovet och den senaste veckan har de tillbringat uppemot tolv timmar om dagen på skolan. I Wendelsbergs traditionsenliga nyårsrevy får musikaleleverna omsätta sina sång, dans och teaterkunskaper i praktiken, och tillsammans med lärarna har de både byggt scenografi, sytt kostymer och snickrat ihop sketcher.

Läs mer i tidningen >>>


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.