Det blev en hit för ABBA-konserten i Härryda kyrka


Leif Lundvall 2022-04-11

Linda Alvarsson, Paulina Möller, Camilla Börjesson och Johanna Åkesson sjöng ABBA i Härryda kyrka i lördags.
Bild:Leif Lundvall
Linda Alvarsson, Paulina Möller, Camilla Börjesson och Johanna Åkesson sjöng ABBA i Härryda kyrka i lördags.

KULTUR & NÖJE | Visst har det framförts många lovsånger i vackra Härryda kyrka sedan den stod klar 1850 men troligen inte så många låtar som liknar de som fanns med i den ABBA-hyllning som sånggruppen Harmony Sisters stod för i lördags.

Inför en nästan fullsatt kyrka framförde fyra skönsjungande, strålande och färgglada sångerskor från Landvetter ett knippe ABBA-låtar som de flesta i publiken var synnerligen bekanta med. Ett fyrmannaband under ledning av Elmer Grandin kompade.

– Det var så roligt att sjunga ABBA:s hits och härligt att det kom så många och lyssnade. Att vi fick sjunga i kyrkan med den fina akustiken kändes såklart extra bra. Jag ringde kyrkoherde Peter Bratthammar och frågade om lov och han sa ja direkt, säger Johanna Åkesson.

Föreställningarna var två till antalet och visst var de allra flesta av de mest välkända ABBA-låtarna med på gruppens repertoar. Publiken var verkligen med på noterna och när ”Dancing Queen” kom som ett av de avslutande numren lockade det till och med till dans i bänkraderna.

Läs mer i helgens tidning >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen


Tipsa en vän     Skriv utJohn Scotts partille

Improve

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.