Centerpartiet satsar mer resurser på skolan och vården än den styrande alliansen och vi gör detta utan att höja skatten!


Berndt Öjerborn (C) 2023-06-13

Nej, vi föreslår ingen skattehöjning som M Hesse Moderaterna väljer att framföra till pressen.
Vårt förslag innebär ökade resurser till skolan för att hantera de ökade livsmedelskostnaderna och för att förbättra skolmiljön. Dessutom inkluderar det en generell extra tilldelning på hela 29,5 Mkr, varav 12,5 Mkr avsätts till förstärkningar inom förskolan. Vi vill även stärka elevers hälsa i skolan genom att tillföra 5 Mkr till elevhälsan. Totalt drygt 40 miljoner kronor till skolsatsningar utöver normala uppräkningar.

Vård och omsorg får också ett större tillskott än vad den styrande alliansen föreslår. Vi tar hänsyn till ökade livsmedelskostnader och avsätter även en generell ökad tilldelning på 8 Mkr, vilket ska användas för att förbättra den upplevda kvaliteten inom äldreomsorgen. Dessutom inkluderar vårt förslag en ökad bidragssumma på 0,5 Mkr till frivilliga organisationer och samarbeten med civilsamhället. Totalt blir det 10 miljoner kronor till satsningar på vården utöver normala uppräkningar.

Vårt förslag finansieras inom den nuvarande skattesatsen i Partille och genom att minska anslagen till exploateringsverksamheten i kommunen. Detta för att Centerpartiet vill att kommunens utveckling ska ske mer varsamt och med stor respekt för den vackra natur som omger oss.

Centerpartiet i Partille


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.