Zonindelningen - viktig valfråga i det glömda valet


Henrik Essunger 2022-08-17

Regionvalet kallas av många för det glömda valet. I år har vi dock en tydlig och konkret valfråga, kollektivtrafiken och zonindelningen som kan avgöra var vi lägger vår röst. Men vilka ambitioner har politikerna?

Regionvalet kallas av många för det glömda valet. Politikerna syns sällan varken i media eller i ens liv och valbudskapen når inte ut. Politikerna beslutar dock över ofantliga mängder pengar och sjukvården har aldrig varit mer i rampljuset än den gångna mandatperioden. Men vi väljare vet inte vad vi väljer emellan. Därför är det skönt att vi i år har en tydlig och konkret valfråga, kollektivtrafiken.

Flera med mig upplever Västtrafiks stora förändringar under senaste åren som en bromskloss för bussåkandet, när klimatkrisen i stället sätter tryck på att vi borda åka mer kollektivt. Busslinjer har kortats och fler byten införts. Den nya zonindelningen var säkert bra för många, men blev en riktig nitlott för invånarna i Härryda kommun, då busspriserna för enkelbiljetter höjdes rejält samtidigt som servicen försämrats för många. Därför vill vi nu få ta del av vallöftena från er regionpolitiker.

Är ni beredda att driva frågan om en översyn av zonerna, med fokus på att Härryda eller åtminstone dess västra delar ska ingå i Zon A? Vilka andra förbättringar av kollektivtrafiken vill ni åstadkomma under nästa mandatperiod? Vi är många i dessa klimattider som tycker att kollektivtrafikens utveckling kan avgöra vem de röstar på, så ge oss svar, antingen via detta forum eller där ni anser att ni når oss bäst.


Kommentera Tipsa en vän Skriv ut


Annons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.