Är Sportpartiet bara för bollsport?


Cege Ekström 2022-12-06

Råda Ridklubb
Bild:Klubbfoto från www.radaridklubb.se
Råda Ridklubb

INSÄNDARE HÄRRYDA | Lokalpressen gav i förra numret 43 plats för en helsida märkt "Denna annons delges av Sportpartiet". Texten var ett politiskt inlägg som propagerade för att Härryda Kommun ska köpa en idrottshall i Mölnlycke Fabriker, som ägs av fastighetsbolaget Wallenstam.

 

Som vanligt har Sportpartiet fokus på bollsporter, främst innebandy. De tre företrädarna arbetar politiskt i Härryda Kommunfullmäktige och har kopplingar till just innebandy. Grundaren är dessutom ägare och VD för Renew Group med varumärkena Unihoc och Zone riktade mot innebandy. Även fastighetsägaren Wallenstam har kopplingar till innebandy genom innebandyklubben Pixbo Wallenstam. Då är det förståeligt att Sportpartiet främst riktar sig till innebandyverksamhet.

Innebandy är givetvis viktigt för Härryda Kommun, men det finns ju också andra idrotter som kan behöva support från ett sportparti. Ett exempel är ridsporten som har flera föreningar i kommunen, särskilt Råda Ridklubb som engagerar flera hundra medlemmar och ryttare flertalet av dem är flickor och kvinnor. Råda Ridklubb har sin anläggning intill Råda Säteri vid Rådasjön med stallar, 40 hästar, ridbana och ett mindre ridhus.

Råda Ridklubb har bra stöd från kommunen, men har hamnat på efterkälken vad gäller ett ridhus som är 20x40 meter. Standard för liknande föreningar är sedan många år ett ridhus på minst 20x60 meter. Frågan till Sportpartiet är då om ni vill verka för ett större ridhus? Cege Ekström, Ryttare och medlem i Råda Ridklubb


Kommentera Tipsa en vn Skriv ut


Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.