SM-finalister i juridik


Jonas Bengtsson 2023-04-30

Jesper Lantz, Amelie Hagberg, Freja Benjaminsson, Emma Krantz Bjureberg och Fanny Nordberg läser tredje året på Hulebäcksgymnasiet och är nu i final i skol-SM i juridik.
Bild:Jonas Bengtsson
Jesper Lantz, Amelie Hagberg, Freja Benjaminsson, Emma Krantz Bjureberg och Fanny Nordberg läser tredje året på Hulebäcksgymnasiet och är nu i final i skol-SM i juridik.

För första gången någonsin har Hulebäcksgymnasiet tagit sig till den stora finalen av skol-SM i juridik. Det hela avgörs genom ett rättegångsspel i Stockholm i maj.
– Vi är topp fyra i Sverige oavsett hur det går, så det känns gött, säger Amelie Hagberg.

 

Cirka 240 lag ställde i början av terminen upp i kvalet till skol-SM i juridik. Fyra gick vidare till den stora finalen varav laget med Freja Benjaminsson, Emma Krantz Bjureberg, Amelie Hagberg, Fanny Nordberg och Jesper Lantz från klass EK20 (ekonomi och juridik) på Hulebäcksgymnasiet var ett av dem. Kvintetten samlade ihop 20,75 poäng (25 var max) i kvalet som genomfördes i form av en tretimmarstenta som fick lösas i grupp och med hjälp av lagboken.

– Tentan täckte alla olika rättsområden. Så det var inte bara brott eller tvister utan allt från bodelning till stöld och försäkringsärenden till hur man ska göra med copyright, berättar Amelie och lägger till att genomsnittet i Sverige på tentan var sju poäng.

– Det gick bra för oss, konstaterar hon med ett skratt och tackar juridikläraren Petter Hermansson.
– Vi har lärt oss jättemycket av honom. Han är supergrym på att förklara och har ju haft lag som gått vidare till lilla finalen (topp åtta) innan men inte den stora finalen.
– Precis, det verkar stort det här och han verkar vara stolt. När vi gick vidare så hade han köpt tårta och bjöd på alkoholfritt bubbel. Så det är nog en ganska stor grej ändå, säger Jesper.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.