Kostnaderna för överdäckning vid Landvetter centrum ska utredas


Jonas Bengtsson 2022-05-16


HÄRRYDA | Överdäckningen av riksväg 40 i Landvetter är ett steg närmare att förverkligas. Nu ska det undersökas vad prislappen ligger på.
– Jag tycker att man kan vara kostnadseffektiv, man måste inte satsa på det som kostar mest, säger Steinar Walsö-Kanstad från Kommunpartiet.

Tjänstemännen på Härryda kommun är klara med sin stadsbyggnadsstudie gällande utvecklingen av Landvetter centrum – men innan den godkänns och sätts i bruk vill politikerna först ta reda på hur mycket en eventuell överdäckning av riksväg 40 i området kommer att kosta. Vilket alltså är tjänstemännens nya uppdrag för tätorten.
– Att det blir dyrt vet alla, men vi vet inte hur dyrt. Därför ville vi ha ett riktigt underlag och en kostnadsuppskattning för en överdäckning av riksväg 40.

Förvaltningen ska nu genom parallella uppdrag höra med byggbranschen som jobbar med sådant runtom i Sverige för att be dem om ett beräkningsunderlag och även vad de skulle vilja behöva från oss för att ta fram vilka kostnader det kan bli för en överdäckning, säger Per Vorberg (Moderaterna) som är kommunstyrelsens ordförande.

Läs mer i helgens tidning >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_euTipsa en vän     Skriv utJohn Scotts partille

Improve

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.