Härryda satsar på psykisk hälsa: ”Vi behöver bryta stigmat”


Hanna Uhlin 2022-10-25

Psykisk ohälsa är ett växande problem i Härryda och övriga landet. Kommunens föreläsningsserie är en av flera lokala insatser som görs för att sätta den psykiska hälsan på agendan.
Bild:Adobe Stock
Psykisk ohälsa är ett växande problem i Härryda och övriga landet. Kommunens föreläsningsserie är en av flera lokala insatser som görs för att sätta den psykiska hälsan på agendan.

HÄRRYDA | Psykisk ohälsa är ett ökande problem på både lokal och nationell nivå. För att lyfta ämnet anordnar Härryda kommun en föreläsningsserie som avslutas med den populära föreläsningen ” ”Livsviktiga snack – rusta ditt barn för livet”.

 

Men höstens föreläsningar är långt ifrån allt som görs för att öka den psykiska hälsan i kommunen.
– Det finns väldigt mycket mer än de här tomteblossen, säger Ulrika Aebeloe, utvecklingsledare med fokus på folkhälsa i Härryda kommun.

Allt fler drabbas av psykisk ohälsa, och ökningen är särskilt stor bland unga kvinnor. Det visar rapporter från bland annat Folkhälsomyndigheten som har kartlagt svenskarnas psykiska hälsa sedan 2004. Mot bakgrund av de stigande siffrorna görs hälsofrämjande satsningar på såväl nationell som lokal nivå.

I Härryda är ökad psykisk hälsa ett av fyra särskilda insatsområden i kommunens hållbarhetsarbete och under hösten anordnar kommunen fyra föreläsningar på temat. Tidigare under hösten föreläste Anette Laursen, Ångestpodden och Henrik Wahlström om sina erfarenheter. Nu återstår ”Livsviktiga snack – rusta ditt barn för livet” som går av stapeln online den 23 november. Den sistnämnda är en repris på fjolårets digitala föreläsning som närmare 2000 personer från hela landet loggade in på.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.