Hällingsjöskolan bäst i Sverige på grönsaker


Jonas Bengtsson 2023-06-12

Klass 5 på Hällingsjöskolan tog hem hela tävlingen Grönsaksmålet.
Bild:Arkivbild Jonas Bengtsson
Klass 5 på Hällingsjöskolan tog hem hela tävlingen Grönsaksmålet.

HÄRRYDA | Under vårterminen har över 13 000 femteklassare varit med och tävlat i skoltävlingen Grönsaksmålet – en tävling där Sveriges femteklassare fått lära sig mer om grönsaker och ta fram egna recept för att få fler barn att äta mer grönt. Nu är tävlingen avslutad och bäst av 543 klasser blev årskurs 5 på Hällingsjöskolan.

 

I april besökte Lokalpressen Hällingsjöskolans femteklassare som då var mitt i maten – och tävlingen Grönsaksmålet. Vid den tidpunkten låg man trea i hela Sverige. Nu är vinnarna utsedda i årets upplaga av Grönsaksmålet där Sveriges femteklassare hade chansen att vinna 20 000 kronor till klasskassan. Bakom tävlingen står Odlarna.se, och bakgrunden till tävlingen grundar sig i att åtta av tio svenska barn äter för lite grönsaker enligt Livsmedelsverket.

I veckan avslöjades det vilken klass som slutade överst på pallen, och det blev till slut de 23 eleverna som går i årskurs 5 på Hällingsjöskolan. Klassens lärare Lina Alleborg filmade ögonblicket när vinnarna presenterades och det var såklart glada rop och danser som bröt ut i klassrummet när guldbeskedet kom.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.