En timme för eftertanke i Landvetters kyrka


Lars Gahrn 2023-04-07

Margaretha Josefsson och Gustaf Malmsten.
Bild:Lars Gahrn
Margaretha Josefsson och Gustaf Malmsten.

HÄRRYDA | I Landvetters kyrka firades Earth Hour (Jordens timme), lördagen den 25 mars mellan 20.30 och 21.30. Under denna timme släcker man över hela jorden på många ställen ner den elektriska belysningen för att understryka vikten av energibesparande åtgärder och andra insatser för miljön och naturen.

 

Earth Hour startades av Världsnaturfonden i Australien år 2007. Målet är, att vi alla skall lära oss att leva ”hållbart och klimatsmart”. Uppslaget till Earth Hour kommer alltså inte från kyrkor och samfund, men budskapet har djup förankring i den kristna läran, och många församlingar har ordnat verksamheter denna dag.

I Landvetters kyrka hade man släckt den elektriska belysningen och i stället tänt levande ljus. Framme i koret, intill predikstolen, satt organisten Gustaf Malmsten och spelade piano. Musiken var alla satserna i sviten Metamorphosis av den amerikanske tonsättaren Philip Glass. Denna musik är lättillgänglig och rogivande, lämplig för besökare, som vill varva ner och ägna sig åt eftertanke. Organisten Gustaf Malmsten gjorde en insats genom att föra fram tonsättaren Philip Glass. Många av hans kompositioner passar bra även i kyrkor.

Komminister Margaretha Josefsson och diakon Ulrika Magnusson ledde gudstjänsten. De läste texter, och Margaretha Josefsson predikade. När man går ut en stjärnklar natt, faller man i förundran. Allt är så mycket större än jag själv. Jag är bara en liten prick i ett väldigt universum, men ändå finns en mening med varje liv och uppgifter för var och en av oss. Vårt uppdrag är att ta hand om och vårda skapelsen. Jorden behöver oss. Vi måste tänka om och börja om i förundran och hopp. Gud lämnar oss inte i sticket. Jesus har lovat att vara med oss alla dagar. När vi bär andra, blir vi själva burna.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.