Pixbo vinner enkelt mot Karlstad


Denny Bågenholm 2023-09-29

Pixbospelarna gladdes åt både storseger samt serieledning.
Bild:AC Kårhag
Pixbospelarna gladdes åt både storseger samt serieledning.

SPORT | Tredje matchen i Svenska Superligan och Pixbo tog emot Karlstad IBF. Pixbo gör elva mål och vinner matchen enkelt. Nu är man serieledare efter tre raka segrar och 24-8 i målskillnad.

 

Pixbo vinner med 10-1 men gör elva mål? Kvitteringen till 1-1 i första perioden skedde genom självmål och bortalaget Karlstad behövde all hjälp de kunde få under matchen även om det bara stod 1-1 efter första perioden.

Pixboexpressen avgick direkt när andra perioden var knappt minuten gammal. Då sätter Eliska Krupnova 2-1 efter 1.27 och sedan rullar det på. Andra perioden slutade 4-0 till Pixbo efter 13-5 i skott (43-16 totalt) och ställningen var 5-1 inför tredje perioden. Sista perioden börjar precis som den andra gjorde när Pixbo gjorde 6-1 genom Emma Heander efter knappa minuten, och målen fortsätter att trilla in med jämna mellanrum. Slutresultatet 10-1 prickades in av Alicia Svensson efter 19.19 och Pixbo är nu serieledare.

Axina Pettersson är hetast med sina två mål och en assist. Efter matchen är hon riktigt nöjd med både laget och hennes egen insats.
– Tycker vi kontrollerar matchen från början till slut och har bollen nästan hela tiden. Stabilt och säkert skulle jag säga.

Du gjorde tre poäng igår, vad är målsättningen för resten av säsongen?
– Jag vill slå förra årets siffra då jag kom upp i 22 poäng, nu vill jag komma över 30. Sen vill jag se att vi hamnar överst i tabellen när det är dags för slutspel.

Dags att ta över stafettpinnen från Thorengruppen?
– Ja, nu är det vår tur, vi vann ju mot dem i cupen förra året och det visade att vi absolut kan slå dem över flera matcher. Nu är det dags att komma överst i tabellen. Vi leder serien även om alla lag inte spelat sina matcher, och där ska vi vara kvar, säger en bestämd Axina.

Vad är på gång?
– Bortamatch mot IBK Lund på söndag och sedan är det dags för semifinal i Champions Cup mot Kloten-Dietlikon Jets från Schweiz. Det ska bli kul att möta ett lag från Schweiz och att få åka dit och spela, säger Axina.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.