Emma Stenberg briljerade mot Karlstad

Denny Bågenholm 2022-12-11

Emma Stenberg gör fem av Pixbos sju mål i segermatchen mot Karlstad.
Bild:AC Kårhag

SPORT | 23-åringen från Mariestad gjorde fem av Pixbos sju mål mot Karlstad under lördagen. Pixbos damer vann enkelt med 7-3. Tyvärr gick det inte lika bra för herrlaget som fick lämna Falun med 12 mål i baken, slutresultat 5-12.

Emma Stenberg inledde målskyttet efter 9 minuter av första perioden. Nästa mål för Emma dröjde till början av andra perioden när hon satte 2-0. Karlstad reducerar till 2-1 och det är också resultatet efter två spelade perioder i en ganska sävlig match.

Under starten på tredje perioden ökar tempot och Emma gör ett hattrick fram till  3-0 innan publiken hunnit sätta sig. Självmål av Pixbo, och sedan 4-2 av ni vet vem och det är nerv i matchen. Klara Loneberg smiter emellan Emmas alla mål och får sätta 5-2 när det återstår 3,5 minut. Karlstad tar timeout och chansar utan målvakt. Reducering till 5-3 innan åter Emma får sätta sitt femte mål för kvällen fram till 6-3.

Matchen slutar 7-3 och nu är Pixbo endast ett poäng bakom Thorengruppen på en andraplats. Sen är det nio poäng ner till trean Rönnby.