Äntligen Alingsås

Denny Bågenholm 2024-02-28

Fem mål av Oscar Gentzel som tillsammans med Max Granlund är påväg att hitta formen inför slutspelet.
Bild:Tommy Holl

SPORT | Bortaseger och slutspelsplats, det går bra nu! Alingsås tar två viktiga poäng mot Karlskrona efter seger med 26-23 och laget är nu på åttonde plats i tabellen.

– Riktigt skönt att äntligen vinna på bortaplan, säger Johan Nilsson.

Det började lite trögt för båda lagen i Brinova Arena. Det stod 3-3 efter sju minuter innan Johan Nilsson och Max Granlund gjorde sina första mål. Alingsås upp i ledning 5-3 som snabbt blir 5-5. Sedan följs lagen åt fram till den 26 minuten då Johan Nilsson drar bollen i stolpen. Karlskrona gör två snabba mål genom Mattias Johansson och Mikael Franzén tar timeout. Matchens bästa spelare Max Granlund med sju mål, tar sats, hoppar högre än Stefan Holm och prickskjuter in 9-10, som blir halvtidsresultatet.

Max Granlund som gör fyra mål i första halvlek är inte helt nöjd.
– Lite för många tekniska fel och vi utnyttjar inte vår kontringsfas på bästa sätt. Det är jämt så det gäller att fortsätta jobba även i andra halvlek också, sa han till Handbollsligan.live i paus.

Lagen har inte mötts sedan säsongen 2018/19 och då vann Alingsås båda matcherna, och totalt har de vunnit sju raka matcher mot Karlskrona. Det behövdes en lite bättre tändning i andra halvlek för att fortsätta den fina trenden.

Johan Nilsson satte första målet och sedan kvitterade Alingsås genom Albin Hägglund Junler fram till 11-11. Rasmus Thorbjörnsson satte en straff och ytterligare ett mål på kontring och Alingsås var i ledning med 15-13 för första gången i matchen efter 36 minuter.

Det studsar rätt väg för Alingsås som kan skaffa sig en femmålsledning fram till 20-15 med tretton minuter kvar. Karlskrona minskar avståndet till 23-20 innan Mikael Franzén tar ny timeout. Oscar Gentzel gör mål på ett fint underarmsskott och Benjamin Helander sätter 25-20 i öppet mål, med fyra minuter kvar. Alingsås kan räkna in sin första bortaseger för även om Karlskrona gör 3-1 sista minuterna kommer man inte ikapp. Slutresultat 26-23 och det är en lättad Johan Nilsson som kommenterar segern.

– Det var väldigt skönt. Vi har varit nära några gånger, fått några kryss, haft ledningen men inte hållit det hela vägen. Lite stolpe in idag och någon extra räddning. Och något mål när det verkligen står och väger. Det känns bra att få åka härifrån med två poäng, säger Johan.

Fyra matcher kvar, varav tre hemmamatcher mot Skövde, Malmö och Amo, samt en bortamatch mot bottenlaget Lugi. Det kan sluta med fyra fullträffar och åtta poäng om bollen studsar Alingsås väg. Man är fyra poäng från fjärdeplatsen som betyder fördel hemmaplan i en kvartsfinal.