Sävehofseger i Danmark

Denny Bågenholm 2024-02-28

Emil Berlin gör sju mål i returmötet mot Skjern som slutar med seger 34-33.
Bild:Tommy Holl

SPORT | Skjern fick smaka på sin egen medicin när Sävehof hade laddat med dansk dynamit och gick från ledning, till underläge och vändning igen genom en monsterräddning av Simon Möller och därefter en säker straff av Oli Mittun, seger 34-33.

– Nu är vi klara för slutspel i Europa, det är stort, säger Michael Apelgren.

Det är kamp om direktplatsen till kvartsfinalerna där ettan i varje grupp går direkt till kvartsfinal och tvåa och trean spelar play-off. Sävehof har haft två matcher där man varit nära en seger, först förlust med en boll i sista sekunden mot RK Nexe på bortaplan i balkan och sedan en sur förlust hemma senast i en grinig match mot Skjern med 27-29.

Sävehof har Oscar Sävinger i målet och precis som mot Ystad senast spikade han igen under inledningen av matchen. Sävehof chockar Skjern med att spela snabbt och springa på allt, 3-0 blir 7-3 och sedan 13-9 efter 19 minuter och allt går rätt väg för Sävehof. Emil Berlin är fenomenal med sju mål, Pontus Brolin spelar attackhandboll och Skjerspelarna är surare än godiset kissmyror från danska Bonbon.

Sävehof har ledningen i halvtid med 18-16 och det känns som att Sävehof kan överraska.

– Oscar är väldigt bra i målet och vi får en perfekt start på matchen. Man måste inse att Skjern är mycket bättre än vad vi är och att de inte förlorat en match i ligan sedan förra året då de hade många skador, säger Apelgren.

I början av andra halvlek  visar hemmalaget upp sin klass och kvitterar efter 37 minuter till 22-22. Simon Möller har kommit in i målet, men har inte sin bästa dag utan har det tufft. Försvaret blir lite segare och framåt är det svårt att få hål på Skjern. Med tio minuter kvar gör Skjerns Rebelo 32-27 och det verkar som matchen glider Sävehof ur händerna, något som även Skjernspelarna tror när de springer runt och är malliga.

Om detta tänder de gulsvarta är oklart men när Emil Berlin reducerar två gånger om till 32-33 är det match igen. Wedberg gör ställningen till 33-33 och med en minut kvar får Skjern ett superläge. Simon Möller har varit utbytt och kommit in igen och precis som så många gånger tidigare räddar han när det behövs som mest. Senjamin Buric har varit emot varenda domslut under hela matchen och som lök på laxen, räddar Möller hans skott med en fenomenal parad innan Sävehof får en sista chans att vinna matchen.

Straffkast med tio sekunder kvar, Oli Mittun är säkerheten själv och prickskjuter in 34-33 som blir slutresultat. Sävehof är nu klara för åttondelsfinal, med två poäng upp till förstaplatsen krävs seger mot RK Nexe på tisdag samtidigt som Skjern förlorar på bortaplan mot Gorenje för en direktplats i kvartsfinalen.

– Inget är omöjligt och vi har fortfarande förstaplatsen i sikte. Det var väldigt skönt att få vinna för det har vi varit värda i ett par matcher nu. Att slå ett dansk topplag på bortaplan är det inte många lag som gjort. Vi gör en väldigt bra match och nu ser vi fram emot antingen en kvartsfinal direkt eller åttondelsfinal som kan innebära en supermatch mot Rhein-Neckar Löwen med Gustav Davidsson och Olle Forsell Schefvert i laget. Det hade varit riktigt häftigt, säger Michael Apelgren.

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.