Wizards trollade bort Fristad

Denny Bågenholm 2024-02-20

Fullt med trollkarlar som besegrade Fristad med 20-5 i helgen.
Bild:Partille Wizards

SPORT | Det stod 10–3 efter två perioder och tredje perioden skulle bara spelas av. Då gjorde Partille Wizards ytterligare tio mål och Fristad hade inget serum att dricka för att stoppa trolleriet.

– Fullt ös från första minuten. Efter vi fick hål på dem så kändes det väldigt bra, säger Ricard Carlsson.

Teodor Stenberg fick övriga på planen att se ut som att de fått slowmotion-formeln kastade på sig. Han gjorde ett äkta hattrick efter 11,49 och gör ytterligare två mål och tre assist innan matchen är slut. Albin Jansson får sätta fyran innan Fristad reducerar till 4–1 som även blir pausresultat.

Albin Jansson och Teodor Stenberg fortsätter producera i andra perioden och efter 10,59 har Albin hunnit med ytterligare två mål och Teodor ett, det står 9–1 på tavlan i Partillebohallen och bortalagets coach byter målvakt efter halva matchen. Fristad får in två bollar på detta djärva tilltag. Andra perioden slutar 6–3 och det står 10–3 efter två perioder.

Publiken hade knappt druckit upp sitt heta kaffe innan Wizards fortsatte sin överkörning. Det gick knappt två minuter mellan varje mål och Fristads målvakt Erik Christoffersson får tillbringa sin tid med att plocka bollar ur målet. När tredje perioden var färdigspelad hade Partille dubblerat målskörden och det stod osannolika 20–5 på tavlan och säsongens största seger var ett faktum.

– Man märker ju att Fristad haft en tung säsong och vi kände att vi var tvungna att utnyttja det i slutet då det kan bli väldigt jämnt för oss. Kul att Teodor (dubbellicens från Pixbo akademi) fick glänsa i poängskörden. Men annars en bra genomförd match av samtliga och något vi verkligen behövde! Hoppas verkligen Fristad tar lite poäng innan säsongen är över, sa Ricard Carlsson, Partilles tränare efter matchen, till Innebandymagazinet.

Partilles tre trollkarlar är Teodor Stenberg 5+3, Albin Jansson 4+3 och Linus Gustafsson 3+3.

Wizards ligger sjua, två poäng bakom IBK Lund Elit fast med mycket bättre målskillnad. Nästa match är just mot Lund nu på lördag 24 februari klockan 13.00 i Lerbäckshallen A. Det återstår fyra matcher för säsongen.

Även damerna vann sin match mot Fristad med 4-2.

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.