Till:
Från:

Hopplöst för Baltichov?

Denny Bågenholm 2023-10-15

Damerna kämpade och slet förgäves mot S-Hof och lyckan var inte större hos herrlaget utan det blev ytterligare två nya förluster.
Bild:Rasmus Tynander / Tommy Holl

SPORT | Det var laddat med publikfest när det var dags för dubbla lokalderbyn när Baltichov mötte S-Hof i division 1. Damerna var piskade till en seger efter två storförluster och herrarna jagade också sin första seger.

Över 400 åskådare hade lockats till sponsormatcherna i Förbohallen. Alla sponsorer lägger en krona per åskådare, något som är ett populärt sätt att få in lite extra pengar till föreningar. Viktigt idag när det är otroligt svårt att få ekonomi i majoriteten av landets klubbar.

Något som tyvärr också kommer vara svårt under säsongen är att vinna framförallt för Baltichovs damer som åter åker på storstryk med ohyggliga 22-39 och har nu minus 53 i målskillnad, efter tre matcher i serien där man har förlorat i snitt med 17 mål per match.

I matchen mot S-hof som är Sävehofs farmarlag som visserligen har en del spelare med erfarenhet av handbollsligan som Madeline Rhenberg och Ida Landberg börjar det ungefär som vanligt i år. Efter nio minuter står det 2-8 och det är dags för timeout. Vad som sägs under den är oklart men det var ingenting som hjälpte för att förbättra Baltichovs försvar eller anfall. Efter 20 minuter står det 5-15 på tavlan och årets upplaga av Baltichovs damer har oerhört mycket att arbeta med om inte det ska bli expresshiss till division två nästa säsong. Det står 9-20 när andra halvlek startar och raset fortsätter. Efter 45 minuter är avståndet 19 bollar mellan lagen. Hemmalaget putsade siffrorna något på slutet och förlorar till slut med 22-39. Tränaren Magnus Lindqvist har ett tufft arbete framför sig för att hålla kvar damlaget i ettan.

Herrarna har också spelat tre matcher. En sur förlust i hemmapremiären med ett mål mot Fjärås följdes upp av en förlust mot Kroppskultur på bortaplan. Nu var det upplagt för vinst mot S-Hof som man vann enkelt över på försäsongen, då var det dock ett rent juniorlag Partilleklubben ställde på planen. Det skulle bli betydligt svårare i gårdagens match. Men endast ett måls underläge när Amadeus Persson reducerar till 4-5 efter nio minuter och Baltichov hänger med bra i tempot. Just tempot är något som är svårt när man möter farmarlag som tränar dagligen både kondition och handboll vilket kommer att märkas senare under matchen. Timeout efter en kvart med underläge 4-7. Bortalaget skaffar sig en sexmålsledning när Sebastian Durlanu gör 8-14 efter 22 minuter innan Baltichov har en bra period. Fyra raka mål och häng på S-Hof, 12-14 med fem minuter kvar att spela av första halvlek. Bortalaget lägger i en växel till och ökar åter avståndet till sex bollar i paus, 12-18.

Andra halvlek är knappt två minuter gammal när tre bollar har hamnat i Baltichovs mål, ställning 12-21 och nu blir det helt enkelt för tufft att komma tillbaka och här saknas även orken i hemmalaget för att krypa närmare. Partillelaget spelar ut hela sitt register och springer enkelt förbi Baltichov som ligger under med 14 mål efter 54.19 och det är uppgivet hos de blåvita spelarna. Andre Kelloniemi gör fyra mål i slutet av matchen och kunde putsa slutresultatet till 25-34. Baltichov ligger sist i sina båda division ett serier med noll poäng för både dam- och herrlaget.

Hur kommer det att sluta? Är det redan hopplöst, eller finns det ett ess i bakfickan hos Baltichov att plocka fram?