Till:
Från:

Simon Möller vände matchen

Denny Bågenholm 2023-10-13

Bröderna Möller firar efter bortamatchen i Alingsås senast och samma bilder såg man igår efter simons makalösa andra halvlek och Felix Möller fem mål. Pappa Peter såg glad ut på läktaren.
Bild:Tommy Holl / Arkivbild

SPORT | “Stocken” log nöjt när tuppkammarna reste sig på hans främlingslegionärer från mörkaste Småland när de satte 11-6 genom den tidigare Sävehof-spelaren Anders Forsell Schefvert. Då var det en och annan som suckade på läktaren. Men Apelgrens mannar repade mod, vände och vann.

Det hade varit lite snack innan matchen om att resultatet inte var så viktigt för lagen, men när domarna väl blåste igång matchen växte hornen på båda tränarna och även den stora publiken var nyfikna på vad som skulle ske på plan.

Tempot var högt redan från början och det visades ut spelare till höger och vänster, mest till vänster där både Felix Möller och William Andersson Moberg fick sitta två minuter vardera, innan sju minuter var spelade. Det ledde också till att Amo kunde rycka i inledningen och det stod 6-11 och 12,47 på klockan när Michael Apelgren såg sig tvungen att kasta i det gröna timeoutkortet.

När Gustaf Wedberg hade svårt att överlista Amos Nikola Matovic i målet fick matchens profil Malte Celander chansen och tillsammans med sin kantkollega Sebastian Spante, gjorde de nio mål under de sista 12 minuterna av första halvlek, något som bidrog till att avståndet i paus krympte till en boll. Halvtidsresultat 17-18 när det är dags att bli underhållna av Handboll för Alla i paus som är ett av Sävehofs många CSR-projekt.

I andra halvlek så följer lagen varandra under tio minuter innan Simon Möller sätter 23-21 i öppet mål efter en fin räddning. Det är något Simon fortsätter med och han räddar nästan hälften av alla skott i andra halvlek och blir följaktligen bästa spelare i hemmalaget. Efter Simons mål går Sävehof till en femmålsledning efter att laget gjort 6-1 på knappa fem minuter och tuppkammarna hos Amo har slaknat. Med åtta minuter kvar leder Sävehof med åtta bollar och matchen ska vara klar, men som många gånger förr så visar det sig att det är farligt att slappna av. Arnar Birkir Halfdansson och den tidigare ungdomsspelaren i Sävehof Samuel Lindberg (bästa spelare i bortalaget med fem mål) ser till att avståndet krymper till fyra bollar och Simon Möller är ursinnig.

“Men gubbar, matchen är fan inte slut, skärp er nu” skriker han till bänken med fyra minuter kvar och det räcker för att lyfta hemmalaget. William Andersson Moberg sätter avgörande målet från sju meter med en minut kvar. Slutresultat 35-29 och serieledning, visserligen med någon mer match spelad är lagen på platserna efter i tabellen.

Gustaf Wdberg repar sig betydligt när han kommer in igen och överlistar Amos målvakt flest gånger av alla i hemmalaget med sina sju mål. Totalt har Gustaf gjort 36 spelmål under säsongen, vilket är bäst i Sävehof och näst bäst i Handbollsligan.

Andreas “Stocken” Stockenberg ser inte allt för besviken ut efter matchen och det är många vänliga kramar både före och efter matchen. “Stocken” har fortfarande många goda vänner i Partille eller som Michael Apelgren sa innan matchen “Han är en av oss”.

En spelare som borde få mer uppmärksamhet är Pontus Brolin som växt ut till en försvarsklippa nästan i klass med norrmannen Vetle Eck Aga,  han sammanfattar matchen på följande sätt:
– En dålig första halvlek, och en betydligt bättre andra. Vi är bra framåt i andra men problemet är att vi är ganska lata bakåt och känns inte riktigt påslagna. Men sammantaget över 60 minuter tycker jag att vi gör en ganska bra match. Att vi släpper många mål i första halvlek beror på att vi inte gör det vi bestämt. Håller vi inte oss matchplanen så kan det se ut såhär.