Polens ambassadör besökte Partilleföretag


Denny Bågenholm 2023-03-15

Klima-Therms VD Magdalena Rozmiarek, Polens Ambassadör Joanna Hofman, Partille Kommun Marieke Wolter och Finanschef Jaroslaw Gawrinski. Utanför kontoret i Partille.
Bild:Denny Bågenholm
Klima-Therms VD Magdalena Rozmiarek, Polens Ambassadör Joanna Hofman, Partille Kommun Marieke Wolter och Finanschef Jaroslaw Gawrinski. Utanför kontoret i Partille.

Det var många inbjudna till Klima-Therm AB på Ögärdesvägen när Polens Ambassadör var på besök.
Bild:Denny Bågenholm
Det var många inbjudna till Klima-Therm AB på Ögärdesvägen när Polens Ambassadör var på besök.

PARTILLE | Under onsdagen besökte Joanna Hofman, som är Polens ambassadör i Sverige, företaget Klima-Therm AB på Ögärdesvägen vilket uppmärksammades av både Partille kommun och Business Region Göteborg.

 

VD Magdalena Rozmiarek hälsade alla välkomna innan hon tillsammans med Jaroslaw Gawronski från det polska huvudkontoret berättade om företagets utveckling de senaste åren.
– Vår största tillgång är personalen och tillsammans är det viktigt att skapa ett bra arbetsklimat vilket vi har lyckats med, det är nästan ingen som slutar och det är jag väldigt stolt över, säger Magdalena.

Jaroslaw Gawrinski är finanschef på Klima-Therms kontor i Gdansk och var stolt över vad systerbolaget i Partille lyckats åstadkomma under de senaste åren.
– Att växa till ett av de stora klimatsmarta bolagen som aktivt jobbar för bättre miljö samtidigt som man ökar både omsättning och vinst är enastående.

Polens ambassadör Joanna Hofman träffade Magdalena Rozmiarek i Malmö vid ett tidigare tillfälle. När sedan ambassadören var inbjuden till Göteborgs Universitet under tisdagen för att inviga utställningen “Enastående polska kvinnor” och för att träffa Västra Götalands landshövding Sten Tolgfors passade det bra att även besöka Partille. Något ambassadören var väldigt glad över.
– Jag kommer absolut att besöka Partille igen privat, ni har så vacker natur och att orten ligger i en dalgång är väldigt fint. Jag är i Göteborg ibland men har inte besökt Partille tidigare. Det verkar som att ni har väldigt bra företagsklimat med många företag som verkligen utmärker sig i regionen. Det är väldigt spännande att träffa detta polsk-svenska företag eftersom det är ett väldigt kort avstånd mellan Sverige och Polen, det är bara Östersjön som skiljer oss åt, säger hon.

Förutom ambassadören fanns även Sebastian Magier från Polska handelskammaren och Ulf Landin från Business Region Göteborg på plats och båda lovprisade samarbetet mellan svenska och polska företag och hoppades man kunde skapa mer samarbete framöver.

Partille kommun representerades av näringslivsansvarige Marieke Wolter som var väldigt stolt över besöket av ambassadören.
– Detta är väldigt viktig för Partille men även för hela Västra Götaland, även om vi är en liten kommun tillhör vi en stor och stark region.

Vad önskar du fanns i Partille?
– Ett riktigt hotell, vilket vi håller på att ta fram en detaljplan över gällande Kniven vid Partille Station. Det är väldigt spännande att se allt som händer i kommunen. Partille ligger dessutom bara sju minuter från Centralen med pendeln. När Västlänken är klar kan man ta sig från Haga och hit till Partille på en kvart, tänk potentialen, säger Marieke.

Efter besöket på Klima-Therm besökte man Icebug, Minalyze och OneCake som alla är tre prisade lokala företag. Även en startup fick chansen att presentera sig: “Nordic Beauty Bar” som fått hjälp av Klima-Therm att etablera sig med spännande ekologiska hudvårdsprodukter.

FAKTA Klima-Therm
Företaget arbetar i kyl- och värmebranschen. Med allt från mindre luftvärmepumpar till stora företagslösningar med exempelvis Volvo som kund. I Partille har man funnits i 18 år. 2009 flyttade man till nuvarande lokaler där det idag arbetar 23 personer. Klima-Therm startade 2004 i Sverige som FG Nordic. FG Nordic Group bildades sedan 2016 när FG Nordic AB förvärvade Svensk Kylimport AB (SKiAB), som etablerades på marknaden redan 1997. 1 januari 2020 gick bolagen samman och bildade Klima-Therm AB, som ingår i Klima-Therm Group, en stor europeisk koncern bestående av klimat- och kyltekniska företag med huvudkontor i Warszawa. Klima-Therm grundades 1994 och har idag drygt 550 anställda i Europa och USA, försäljning till 35 länder och tre egna produktionsanläggningar. Omsättningen ligger på drygt 2,3 miljarder kronor

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.

 


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.