Cirkusskolan förenar barn över hela Partille – för sjätte året i rad


Parmida Farahani 2022-06-27

Syskonen Magnus och Ulla Alström grundade Cirkusskolan redan 1993.
Bild:Parmida Farahani
Syskonen Magnus och Ulla Alström grundade Cirkusskolan redan 1993.

PARTILLE | Varje år anordnas sommaraktiviteter för barn och unga i kommunen, och en aktivitet som varit populär i hela sex år är Cirkusskolan i Vallhamra. Under tre veckor får drygt 100 barn chansen att testa på cirkus, helt gratis, och för många är Cirkusskolan början på ett nytt fritidsintresse.

Cirkusskolan i Vallhamra har funnits som sommaraktivitet i sex år, men har varit igång varje fredagseftermiddag ända sedan 1993.

Syskonen Magnus och Ulla Alström, som än idag är med och anordnar Cirkusskolan var de som startade allt från första början.
– Jag började jobba som timvikarie på Vallhamra skola, och blev sedan fritidsledare. Min syster Ulla jobbade mycket på skolan och kom med förslaget att jag kunde börja lära barnen på fritidsklubben cirkus, eftersom jag höll på med det redan då, berättar Magnus Alström.

Sedan dess har Cirkusskolan varit en central del av verksamheten i Vallhamra och varje fredag har man en gratis Cirkusskola för barn och unga mellan 8 och 15 år.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Till alla Lokalpressens läsare, njut av semestern, smörj er ordentligt och glöm inte följa Lokalpressen på hemsidan, Facebook, Instagram och Twitter. Den enda tidningen med DINA lokala nyheter helt gratis i brevlådan, på webben, i telefonen, i appen och sociala medier hela sommaren.


Tipsa en vän     Skriv utJohn Scotts partille

Improve

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.