Handbollsmatch – en ny upplevelse


Unga LP 2022-04-29

Sävehof- och landslagsspelaren Jamina Roberts med bollen under tisdagens slutspelsmatch då Lugi besegrades med 38–23.
Bild:Tommy Holl
Sävehof- och landslagsspelaren Jamina Roberts med bollen under tisdagens slutspelsmatch då Lugi besegrades med 38–23.

KRÖNIKA – UNGA LP

Jag har sett på mycket sport tidigare, men just handboll ligger inte sådär jättenära ens “comfort zone”. Nu då när man skulle på sin första handbollsmatch live och det gällde semifinal 1 av 5 mellan Sävehof och Lugi i Partille Arena hade jag inte jättehöga eller jättelåga förväntningar inför den här timmen av spel.

Men jag måste säga att det var något nytt, spännande man fick uppleva: Det gick väldigt fort. Jag som är van vid ett lite långsammare spel i fotboll tyckte att det var något intressant med den action-packade matchen med typ ett mål per minut. Man försöker anteckna lite hur det går, men hinner inte ens skriva ner en målskytt innan man tittar upp på resultattavlan och inser att “jaha, nu blev det mål igen”.

Även om man inte var van vid det var det väldigt roligt att se på. Första gången man fick se en målvakt göra ett så kallat “hattrick”. Tänkte att “det där kommer man inte se i någon annan sport än just i handboll”.

Jag är inte insatt i handboll som sagt, ibland hör man domaren blåsa eller så ser man spelarna göra något som man inte förstår sig på, när något händer i fotboll förstår jag nästan direkt vad som händer, men i handboll tar det en liten stund innan man förstår någorlunda. Men det är på ett sätt roligt, det är lite som uttrycket “se och lär” – ju mer man tittar på handboll desto mer förstår man.

Mitt råd till er som vill gå på sport där det händer något hela tiden, boka då in en handbollsmatch i kalendern.

Sixten Slungare
Åttondeklassare på Lekstorpsskolan


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.