Framtidsångest för idioter


Redaktionen 2021-12-22


UNGA LP KRÖNIKA

Galning, idiot, träskalle, dumhuvud, jubelidiot, dåre. Dessa ord känner nog de flestaigen. Det är ord som vi alla har använt när vi pratar om oss själva. Och det gör vi rätt i, till en viss gräns såklart. För vi är verkligen idioter, galningar och dårar vi som har framtidsångest. Låt mig förklara varför.
 De allra flesta har haft eller har någon slags framtidsångest. Det kan vara så enkelt att man inte vet vad man ska välja till middag, men det kan också vara så komplicerat så att man inte vet vad man ska jobba med i framtiden. Det jag vill ha sagt med detta är att, de allra flesta, om inte alla, kan relatera till framtidsångest. Framtidsångest är ett väldigt viktigt ämne som egentligen inte talas om tillräckligt mycket. Vi förväntas alla bara veta vad och hur vi ska göra med våra liv. Utan hjälp så kan det bli en väldigt ensam och mörk väg att gå och det är väldigt intressant ändå hur ett sånt stort problem/ämne kan spåras tillbaka till en enda simpel fråga:
Vad vill jag göra?

 VARFÖR VRIDER VI upp våra tankar runt en sådan enkel fråga? Varför mår vi dåligt över något som egentligen borde vara otroligt enkelt? Jag har faktiskt inget svar till den frågan, och
jag vet faktiskt inte om det ens finns något ordentligt svar.
 Allt jag egentligen kan säga och det jag säger till mig själv när jag har ångest över framtiden
(även om det kanske inte alltid hjälper) är att det löser sig. Det finns en chans att det inte blir
alls så som du har tänkt dig, men det måste väl inte vara något negativt? Framtiden och tiden i helhet är som en flod. Ja den går att dämma upp och det går att kasta pinnar i den. Men vattnets flöde går aldrig egentligen att hindra. Du kommer att hamna där du hamnar. Din framtid blir det den blir. Lär man sig acceptera det så kommer det definitivt hjälpa till med att lindra ens framtidsångest.

 SÅ I SLUTÄNDAN så kanske det inte är värt att kalla sig självför idiot, dåre, dumhuvud, idiot
eller galning. För i slutändan så kanske det inte är värt att ha framtidsångest. Klart det är enkelt att bara säga “sluta ha framtidsångest”, men det är faktiskt enklare än vad man tror. Börja helt enkelt med att acceptera vart du hamnar och hur din framtid blir. Oavsett vad du har tänkt dig eller planerat. Börja med det så kanske allt löser sig, eller i alla fall blir lite enklare.

ELIAS DAHLIN


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.