Sävehof storfavoriter till guldet igen


Owe Mabäck 2021-09-10

Bild:Lokalpressen

PARTILLE | De regerande mästarna IK Sävehof går en spännande säsong till mötes. Av svensk handbolls huvudsponsor ATG, såväl som den samlade tränarkåren, pekas Partillelaget ut som favoriter till SM-guldet. – Ett jättebra kvitto på att det vi bedriver är förnuftigt, säger huvudtränare Michael Apelgren.


De sjufaldiga och regerande svenska mästarna IK Sävehof har varit en av svensk handbolls stora dominanter på senare år. Inför säsongen 2021/22 i Handbollsligan är de tippade av seriens tränarkår att ta hem både förstaplatsen och SM-guldet.

– Ett jättebra kvitto på att det vi bedriver är förnuftigt. Roligt att vi tippas som vinnare, även om vi har tappat Jonathan Edvardsson och Henrik Tilsted som i fjol var ligans kanske två bästa spelare, säger guldtränaren Michael Apelgren som kommer att leda sitt Sävehof i tre olika turneringar under hösten.

I ATG Svenska cupen har de ena foten i kvartsfinal efter hemmaseger mot Ystads IF. I European League är de direktkvalificerade till gruppspelet som drar igång senare under hösten och i Handbollsligan är siktet inställt på klubbens åttonde SM-guld.

Sävehof är också de enda av de 14 klubbarna i Handbollsligan som tippar sig själva etta i tabellen.

– Det nästan lite tröttsamt hur man i Sverige ska trycka ner dem som siktar på att vinna. Det känns rimligt att tippa oss själva som etta när vi är regerande mästare. Men jag vet av erfarenhet att det är en utmaning att bära favoritskapet. Det är därför många lag har försökt ducka det där genom åren, så till den grad att det nästan blivit en tävling av det. Vi får se hur vi tacklar pressen, fortsätter Apelgren som ser HK Malmö och Ystads IF som sina främsta konkurrenter i serien.

– Men Skövde och Kristianstad är duktiga också. Kristianstad kan lika gärna vinna SM-guld i år. De har en jätteduktig tränare och de bästa förutsättningarna. Det får man inte glömma. Handbollsligan är rolig på det sätt att det finns sex-sju lag som är otroligt jämna, fortsätter Apelgren. 

Även handbollens huvudsponsor ATG ser Sävehof som favoriter till att vinna SM-guldet. Och när tränarna tillsammans inför kommande säsong tippade fram All star team fick två Sävehof-spelare plats. Mittsexan Felix Möller samt Apelgren själv.

– Som sagt, vi har tappat många tunga pjäser. Men de andra har respekt för jobbet som görs i klubben, fyller Apelgren i.

Pressmeddelande från Handbollsligan


Skriv ut

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.