Till:
Från:

Kämpaseger fram till 2-0 i matcher för Sävehof

Denny Bågenholm 2023-05-02

Frida Rosell blir bästa spelare tillsammans med Johanna Bundsen i segermatchen i semifnal två.
Bild:Tommy Holl

SPORT | I första semifinalen gick Sävehof segrande ur kampen med hjärtat i halsgropen. Efter en dålig första halvlek tog man kommandot i andra men en dålig avslutning gjorde att det slutade 28-27. Semifinal två kändes som en kopia av den första.

Jesper Östlund var inte nöjd efter första matchen utan lovade att Sävehof skulle släppa på handbromsen i semifinal två. Sävehof gör två snabba mål och Johanna Bundsen gör två fina räddningar. Rosell gör 3-2 på straff och de första minuterna är snabba och båda lagen visar vilja.
Därefter händer det ingenting. Målvakterna är klart bäst de sista 20 minuterna och det är bara Bundsen som håller kvar Sävehof i matchen. Det  ska vara Sveriges två bästa lag som möts men det är ett riktigt dåligt spel som framförallt Sävehof visar upp. Det står 8-11 i paus. Handbromsen som skulle släppas kanske fastnade?

Det blev en bättre start i andra och bortalaget hittade handbromsen. Bundsen fortsätter spela fint och har över 40 procent räddningar i matchen. Under de första sju minuterna är avståndet på tre bollar intakt men när matchen närmar sig 40 minuter lägger Sävehof in ett extra tryck. Det står 14-14 efter 40 minuter och Frida Rosell vaknar upp efter första halvlekens dvala. Johanna Bundsen gör en dubbelräddning och i nästa läge skickar hon bollen över banan och in i tomt mål. Ställning 23-17 med tio minuter kvar och historien från semifinal ett upprepar sig. Sävehof drar omedvetet ner på tempo och Skuru kryper närmare, 24-20 med fem minuter kvar. Carmen Martin gör 25-20 på straff. Skuru kämpar sig närmare men slutresultatet blir 27-25 där Thea Blomst gör sista målet.

Semifinal tre på tisdag 9 maj men innan dess är det dags för herrarna att spela sin första semifinal mot Ystad nu på torsdag 4 maj 19.00.