Till:
Från:

Pixbo till cupfinal

Denny Bågenholm 2023-01-19

Eliska Krupnova pcerar snyggt i bollen i förlängningen och tar Pixo till cupfinal.
Bild:AC Kårhag

Glädjevrål från Eliska Krupnova efter vändning och seger i semfinalen mot Västerås/Rönnby

SPORT | Det krävdes seger för att ta semifinalen till en förlängning och där avgöra dubbelmötet mot Västerås/Rönnby. Efter slutresultatet 7-3 stod det 1-1 i matcher och allt skulle avgöras i sudden. Där klev Pixbos Eliska Krupnova fram och satte bollen snyggt bakom Rönnbys målvakt.

Efter förlusten senast på bortaplan krävdes seger för att ta matchen till förlängning, om det blev 10-9 eller 1-0 var ointressant då upplägget är att bara segrar räknas och inte målskillnad i svenska cupen. Pixbo hade matchplanen klar för sig, det var bara seger som fanns i tankarna. Kanske var det detta som gjorde att första perioden blev till en nervös tillställning för hemmalaget som slutade, oavgjord 2-2.

Det blev bättre fart efter en förmodad uppsträckning i paus och Pixbo kunde dominera den andra perioden och även dra ifrån i målstatistiken. Pixbo vinner andra perioden med 2-0 och sedan tredje med 3-1. Matchen slutar 7-3 till Pixbo och det krävdes sedan sudden death för att se vilket lag som skulle spela cupfinal 2023.

Det dröjde 94 sekunder innan Ellen Lundin, som även blev utsedd till matchens lirare – läckert kunde spela fram Pixbos stora stjärna Eliska Krupnova till det avgörande målet, Pixbo blev därmed klara för final.

Ytterligare en bonus i sammanhanget är att finalen spelas i Wallenstam Arena den 22 februari. Finalen spelas mot antingen Falun eller Thorengruppen.

Innan dess bjuder dock Pixbo in till enkronasmatch med fri entré nästa lördag 29 februari
Pixbo herr - AIK, klockan 14:00.
Pixbo dam - Sirius, klockan 17:00.