Till:
Från:

Platsbyte mellan topplagen

Denny Bågenholm 2022-11-30

Hemmalagets Frida Ahlstrand jublar efter kvitteringsmålet till 1-1. Men roligar blev det inte för Wizards som förlorade med 2-3.
Bild:AC Kårhag

SPORT | Ettan Wizards mötte tvåan Craftstaden från Oskarshamn. Där fick bortalaget åka hem med tre poäng och serieledning. Efter en målsnål match förlorade Partillelaget med 2-3. Partilles herr visade däremot god form och besegrade Malmö med 13-5.

En försiktig match där båda lagen hade ett stabilt försvarsspel men inte så effektivt anfall vilket visar sig även på resultattavlan, 0-1 till Craftstaden efter första perioden. Hoppet tänds i andra perioden när Frida Ahlstrand kvitterar till 1-1 efter sju minuter. Tredje perioden fortsätter med få chanser och bra försvarsspel. Bortalaget återtog ledningen när Elna Olsson satte 1-2. Med knappt fyra minuter kvar tog Partille timeout och en stund senare tar man även ut målvakten för att nå en kvittering. Istället så utökar bortalaget sin ledning till 1-3 i öppet mål i matchens sista minut. Partille får göra ett tröstmål och slutresultatet blir 2-3 och lagen byter plats i tabellen.

Dagens andra match i Partillebohallen är mellan herrlaget och Malmö FBC där Partille dominerar framförallt andra perioden där man går från 2-1 till 7-1 på åtta minuter. Malmö reducerade innan Partille gör ytterligare två mål och det står 9-2 efter två perioder. Matchen är avgjord och tredje perioden slutar 4-3, totalt 13-5.

– Kul att få studsa tillbaka efter vår genomklappning senast. Bra och stabil genomförd match från start till mål av oss. Sen har Malmö det tungt just nu, tror de kan mycket bättre. Men idag var det klasskillnad, kommenterade Partilles tränare Ricard Carlsson till Innebandymagazinet efter matchen.

Partille ligger sjua i ingenmansland men har bara tre poäng upp till slutspelsplats.