Denny Bågenholm 2022-11-28

Härlig seger för FBC Lerum mot topplaget Fagerhult från Småland.
Bild:Christoffer Sturesson

SPORT | Under lördagen väntade en ny chans för Lerum att ta tre nya poäng i Allsvenskan södra. På andra sidan stod ett av säsongens topptippade lag, Fagerhult, som kom från en tuff derbyförlust mot Hovslätt.

För Lerums del så fanns Joakim Fors återigen i truppen, en välkommen injektion. I målet fick Robin Pagoldh nytt förtroende efter en fin insats senast och i övrigt så valde tränarduon Anton Olofsson/Sebastian Idehed en något hårdare matchning från start. Gästande Fagerhult hade i truppen en hel del SSL-rutin då man så sent som för två år sedan spelade i SSL och även har den före detta landslagstränaren Mikael Hill på bänken.

Fem minuter in i period ett så skulle Lerum efter ett tålmodigt försvarsspel, göra 1–0 när Anton Svanberg serverade Lucas Svensson på bästa sätt som tryckte upp ledningen. Kvitteringen kom när Lerum slarvade i en omställning. Adrian Söderberg tvingades utgå med en stukad fot, men där Lerum sekunder efter kunde göra 2–3 när Victor Johansson slet åt sig bollen och lyckades peta in den bakom Johan Ringqvist i gästernas mål. Ställning 2–3 efter två perioder.

Lerum är bättre i tredje perioden där man kvitterar och passerar Fagerhult när Victor Johansson gör 5–3. Tiden tickade på och med knappt två minuter kvar plockade Fagerhult ut målvakten. Några fler mål blir det inte utan lerum håller undan och vinner med 5–3 och är åtta i tabellen på tolv poäng.

Assisterande tränare Sebastian Idehed till klubbens hemsida efter matchen:
– En verkligen underbar seger som tillägnas hela laget! Alla bidrog verkligen till dessa tre mycket viktiga poäng. Vi följer upp vår fina prestation mot Warberg förra helgen med denna smällkaramell mot ett riktigt bra Fagerhult.

Tremålsskytten Victor Johansson:
– Bra genomförd match. Femtio riktigt bra minuter där vi tyvärr går ner oss första tio minuterna i andra perioden vilket resulterade i två insläppta. Därefter ökade vi och tog över taktpinnen igen. Otroligt skönt och välförtjänt seger. Bra kämpainsats rakt igenom och bra för självförtroendet också att få hänga dit ett hattrick!