Denny Bågenholm 2022-11-27

Det var både glädje och besvikelse efter gårdagens seriefinal i Skövde mot HK Country.
Bild:Tommy Holl

SPORT | Herrlaget åkte till Skövde för att möta HK Country och damerna tog emot King river i Förbohallen. Herrarna fick efter hård kamp med sig en poäng hem till Lerum och damerna tog två välförtjänta poäng i en målsnål tillställning.

Country låg en poäng före Baltichov på förstaplats inför matchen och den skillnaden bestod även efter 60 minuter. Baltichov skaffar sig en ledning med tre bollar efter 45 minuter men får sedan se hemmalaget gå ikapp och även förbi. när det återstår 15 sekunder har Baltichov ett gyllene läge att vinna matchen men får en offensiv foul och matchen slutar oavgjort 24-24.

– Sett till att vi kontrollerar stora delar av andra är vi besvikna men att ta 1 poäng borta mot Country är ändå starkt, säger Sebastian Martinez.

Det är ingen målkavalkad publiken i Förbohallen får njuta av, snarare en väldigt målsnål första halvlek där båda lagens målvakter får visa upp fina räddningar, de premieras sedan som bästa spelare i båda lagen. Efter 21 minuter har vi setvinst till bortalaget om det hade varit tennis, ställning 3-6. I paus har Baltichov krupit  lite närmare och på väggen står det 8-9.

I paus serveras en och annan peppande ryggdunk och kanske lite dextrosol i vattenflaskorna för hemmalaget kommer ut med ny energi och går ikapp och förbi bottenlaget som endast orkar med fem mål på 20 minuter i andra halvlek. Det står 18-14 när det är tio minuter kvar. Då kan man lita på att hemmalaget liksom flera gånger tidigare vill bjuda på spänning, under de sista fem minuterna går ställningen från 21-17 till 21-20.

Men Baltichov håller undan och kan sätta 22-20 i matchens sista sekund. Det börjar bli dags för laget att tänka på att en handbollsmatch är 60 minuter på seniornivå om man vill vara med och fortsätta slåss i toppen av serien. Det är fem poäng upp till förstaplatsen, och Baltichov är just nu fyra i tabellen med tre lag hack i häl en poäng bakom.