Inga glada miner hos Sävehof

Denny Bågenholm 2023-05-10

Mai Kragballe och övriga 1200 i Partille Arena hade lite svårt att ta in vad som hände sista tio minuterna av matchen.
Bild:Tommy Holl

SPORT | 2-0 i matcher och överläge med fem bollar efter 20 minuter. Dessutom gick Skurus Amelia Lundbäck ut skadad i första halvlek. Trots detta förlorade Sävehof matchen med uddamålet och måste åter resa till Stockholm för en fjärde match på fredag.

Efter en kvart står det 4-4 på tavlan och det är målvakternas, eller missarnas match för det är ingen bländande underhållning det bjudits på så långt. Hemmalaget vaknar till liv och leder med 10-5 efter 20 minuter. Sävehof håller undan och det står 13-10 i paus.

I andra halvlek verkar hemmalaget glömt stämpla in för ett laddat Skuru kämpade sig ikapp till 16-16 efter 38 minuter och sedan följs lagen åt fram till det återstår fyra minuter då Skurus nittonåring Isabel Van Kerkvoorde sätter sitt åttonde mål och Skuru tar ledningen med 23-22 inför ett paralyserat hemmalag. Sävehof kvitterar genom Ida Sembe. Skuru vill mer och återigen får Van Kerkvoorde chansen att sätta segermålet, vilket hon gör. Sävehof förlorade och tvingas nu till en ny Stockholmsresa på fredag.

Positivt
Johanna Bundsen gör vad hon ska i mål med sina 36 procent räddningar. Irma Wester skapar lite tryck när hon får spela. Olivia Mellegård är alltid bra när hon får bollen. Sen återstår det två matchbollar för Sävehof och att förlora två matcher i rad kommer laget inte att tillåta sig i detta slutspel. En bra klack och publik som gör allt för att tagga sitt lag.

Negativt
Det mesta.

Slutsats
Sävehof kommer troligtvis att tråckla sig vidare till en final. Men än en gång visar det sig att bara för att det står Sävehof på tröjorna räcker inte det för seger. Sävehof har många gånger använt sig av “godistricket” och lyckats vända serier med minsta möjliga marginal, löser man det även nu? Det står trots allt fortfarande 2-1 så någon Kåhögsko på isen är det inte ännu. Om Sävehofs stjärnor vill vinna så vinner man i Stockholm på fredag, vi får hoppas de vill det.