Matchboll för Sävehof

Denny Bågenholm 2023-05-08

William Andersson Moberg gör total sex mål varav tre på slutet och är starkt bidragande till vändningen och vinsten mot Ystad. Nu står det 2-0 i matcher inför semifinal tre på torsdag.
Bild:Tommy Holl

SPORT | En klar seger i semifinal ett följs upp av en kämpaseger i den andra. Ystad är i ledning nästan hela matchen då William Andersson Moberg vänder matchen med tre snygga mål på slutet av matchen.

– Det spelar tufft och hårt men vi löser det ändå, säger en nöjd Elias á Skipagötu.

Kim Andersson står bakom det mesta under de första minuterna och gör Ystads fyra första mål till hemmaledning 4-2. Sävehof bidar sin tid och Simon Möller räddar en straff efter sex minuter. Ystad spelar aggressivt och tar fyra utvisningar under första halvlek. Sävehof går upp i ledning efter 13 minuter och då är ställningen 6-5. Ystad är duktiga på att stoppa Sävehofs kontringar och precis som i första semifinalen får inte Sävehof riktigt till kontringsspelet. Elias á Skipagötu ligger bakom det mesta i första halvleken med fyra mål och tre assist. Det står 13-12 till Sävehof i paus och en av de som gör en bra första halvlek är målvakten Simon Möller med 32 procent räddningar.

– Ystad är aggressivare och kan spela tuffare på hemmaplan. De är klart bättre än första matchen. Det är ganska vanligt att andra matchen blir tuffare när de fått planera taktiken efter att ha sett första semifinalen, säger Simon Möller till C More i paus.

Det blir en tuff start på andra halvlek när Ystad gör tre raka mål fram till ledning 15-13 då börjar Sävehof spela 7 mot 6. Sebastian Spante skadar foten och blir lindad efter 36 minuter och spelar sedan inte mer i matchen. Det är lika igen, 16-16 efter 38 minuter. Fortsättningsvis 7 mot 6 i anfallsspelet för Sävehof och lagen byter mål med varandra. Ystad försvarar sig bra men ändå 19-19 genom en flip från kanten av Alexander Westby. Femte utvisningen för Ystad efter 45 minuter och det är fortsatt  jämnt, 22-23 med tio minuter kvar. Sävehof tar timeout med sju minuter kvar och in kommer Oscar Sävinger i målet. Elias á Skipagötu får Sävehofs första tvåminutare med sex minuter kvar och i läget efter missar Sebastian Karlsson ett friläge i kontring.

Sävehof kommer närmare och får en straff som Elias á Skipagötu sätter säkert bakom Erik Hvenfeldt och ger Sävehof ledningen med 1,30 kvar. Kim Andersson tappar bollen och Alexander Westby sätter 29-27 i tomt mål. William Andersson Moberg gör sitt sjätte mål med 20 sekunder kvar, slutresultatet blir 30-27 och det står 2-0 i matcher.

Semifinal tre på torsdag i Partille Arena 19.00

– Tufft idag och skönt att vi kunde vända den här. Ystad styrde hela matchen och ändå vänder vi och vinner vilket känns grymt, säger en nöjd William som gör tre viktiga mål i slutet av matchen. Totalt gör han sex mål.