Uddamålsförlust för Rävlanda

Denny Bågenholm 2023-04-25

Ett glatt gäng från seriepremiären som slutade 2-2. Första hemmamatchen gick i moll och förlust 3-4.
Bild:Arkivbild / Rävlanda AIS

SPORT | Hemmapremiär på Bråtaredsvallen i division 5 västra efter lång väntan och topplaget Trollhättans IF kom på besök. Seriepremiären på bortaplan mot Mjörn slutade oavgjord 2-2 och nu längtade alla spelare, ledare och Rävlandabor efter den första segern.

Rävlanda avancerade till femman efter förra säsongen och bygden längtade efter att få hylla hemmalaget vid en seger. Vädret var strålande och temperaturen utomhus närmade sig 20 grader. Temperaturen bland de 150 åskådarna var ännu högre när man gick “man ur huse” för att stötta sitt hemmalag.

Matchen började i ett högt tempo och Rävlanda hade två fina chanser att ta ledningen, istället blev det Trollhättan som spräckte nollan efter 13 minuter på en hörna. Något som hemmalaget inte tyckte var rättvist då man hävdade räddning på mållinjen. Nu finns ingen VAR i Allsvenskan och inte heller i division 5 utan domarens beslut stod fast. Kvitteringen kom efter 28 minuter genom Emil Hernborg efter en fin passning av Victor Ronge. Två snabba mål för bortalaget och det står 1-3 på resultattavlan i paus.

När publiken hade hoppats på högre press och snabbare anfall för att kunna reducera gick det istället åt andra hållet och hemmalaget tappade både ork och energi. Rävlanda gör fyra byten med 25 minuter kvar för att försöka ändra matchbilden och lyfta spelet. Detta resulterar i 2-3 genom David Andersson efter 69 minuter. Hoppet tänds och släcks igen då man inte lyckas hålla upp offsiden utan Trollhättan kan åter skaffa sig en tvåmålsledning. David Andersson reducerar igen men närmare kommer inte Rävlanda utan laget får vänta på sin första triumf i division fem. Nästa match är på valborg i Trollhättan när man möter Trollhättan Syrianska FK klockan 16.00 på granngårdens konstgräs.