Partille IF och Jonsereds IF möts i semifinal

Denny Bågenholm 2023-03-09

Slutet på vintern är här med fotbollssäsongen i antågande. Redan nu är det semifinal och derby mellan Partille och Jonsered.
Bild:Denny Bågenholm

SPORT | Östra cupen pågår för fullt trots vinterväder och mängder med snö något som Partille IF fick uppleva under onsdagskvällen när man med bandvagn och snöskor äntrade Hjällbovallen. Det var dock ordentligt plogat så matchen kunde spelas.

– Matchen spelades trots det kraftiga snöfallet och en stor eloge skall riktas till arrangörerna som lyckades göra Hjällbovallen spelbar, skriver Kim Roland på hemsidan efter matchen.

Det var svårspelat och en trevande start för Partillelaget som trots allt lyckades göra tre mål i första halvlek, två av Samuel Wesley och ett av Darvan Ayoub.
– Det kändes lite turligt med 3-0- ledning i paus då vi hade det kämpigt med både presspel och uppbyggnadsspel, fortsätter Kim.

I andra halvlek pressade Götaholm BK på och fick in en kvittering och det var bud på fler mål men Partille IF lyckas hålla undan och är ni klara för semifinal.

Jonsered som vann med  2-0 över Lunden ÖBK blev även de klara för semifinal och det blir ett spännande derby redan i inledningen av säsongen för de båda uppflyttade division 3 lagen. Semifinalen spelas 22 mars 20.00 på Bläsebovallen.