Denny Bågenholm 2023-02-28

Emil Johansson vann sitt första Ungdomsvasalopp med bred marginal.
Bild:Jonas Johansson

Olle Johansson spurtade sig till vinsten i sin klass.

SPORT | I helgen genomfördes Ungdomsvasan mellan Eldris och Mora (8,6 kilometer). Runt femton åkare från Göteborgsdistriktet varav sex med koppling till Partille, var på plats. Bröderna Emil och Olle Johansson från Sävedalen vann båda sina klasser.

– Nu firar vi med bilresa till Göteborg. Kanske blir det tre cheeseburgare också, sa en nöjd Emil Johansson under segerintervjun.

Olle slog dessutom Alvar Myhlbacks banrekord från 2020 med bred marginal. Emil körde solo från start till mål och tog hem vinnarkransen 1,38 minuter före tvåan. Brodern Olle spurtade om vinsten mot en dalkarl från Grängesberg, efter att ha dragit sin klunga hela loppet. Allra nöjdast var nog Emil som körde Ungdomsvasan för allra första gången och vann klassen H11-12. Han konstaterade torrt i segerintervjun att han därmed var bättre än den äldre brorsan Olle som startat flera gånger tidigare.

Hanna Strand som tävlar för Sävedalens AIK vann också sin klass efter en hård spurt. Jonathan Österlin från Öjersjö och Sävedalens AIK gjorde även han ett fantastiskt lopp slutade som fyra i klassen H13-14.

Skidtränaren Jonas Johansson från Göteborgs Skidförbund konstaterar:
– Tack vare Skidome och fina konstsnöspår i Landehof och Hindås har vi sedan 2015 kunnat träna skidor från tidig höst och genom hela vintern. Detta börjar nu ge resultat bland ungdomarna. Det är väldigt roligt att våra Göteborgsungdomar presterar på detta sätt och faktiskt som lag är bästa distrikt i denna tävling som samlar i princip alla drivna skidungdomar från hela Sverige.

Kommande två helger väntar nu Folksam Ungdomscup i Järpen och Ski Team Ungdomscup i Örnsköldsvik för Göteborgsungdomarna.