Nya segrar för Pixbo

Denny Bågenholm 2023-02-27

Landslagsmålvakten Jon Hedlund fick glänsa ordentligt i matchen mot Växjö där han även noterades för en assist.
Bild:D-foto

SPORT | Det börjar närma sig slutspel och varje match betyder extra mycket. Pixbos herrar tog emot Växjö som ligger på tredje plats i serien. Ett lag Pixbo mött många gånger tidigare med växlande resultat. Nu ville herrarna göra som damerna och vinna på hemmaplan.

Det var inte publikrekord som senast när damerna vann cupfinalen, utan knappt 400 tappra åskådare fanns på läktarna för att hjälpa hemmalaget fram till sin tolfte seger.

Bortalaget börjar matchen bäst och tar ledningen med 0-1 genom Linus Pettersson, och 0-2 kommer knappt minuten senare. Pixbo vaknar till liv och reducerar till 1-2 genom Martin Östholm assisterad av Felix Lanver.

Direkt i inledningen av andra perioden får Linus Nestorsson chansen och utan att tveka skickar han in bollen i nättaket. Andra perioden fortsätter med fördel hemmalaget som vinner den med 4-2 och det står 5-4 till Pixbo inför tredje perioden.

Om andra perioden är ett målfyrverkeri är den tredje precis tvärt om, tillknäppt och bevakande. Pixbo kontrollerar matchen och Växjö gör allt för att krypa närmare. Med två minuter kvar tar bortalaget timeout och samtidigt lämnar deras målvakt buren för att Växjö ska få möjlighet att spela med sex utespelare.
Med halvminuten kvar hittar landslagsmålvakten Jon Hedlund den anfallande Filip Wramdemark med en perfekt passning som han sätter i öppet mål. Direkt på tekning får Pixbo chansen igen och Anton Fylke gör inget misstag utan sätter slutresultatet 7-4.

– Återigen en laginsats där Jon i målet sticker ut lite extra. Vi hjälper varandra och kuggar ihop fint och det kändes som en fin värdemätare med Växjö på andra sidan att göra en så pass bra match. Efter förra årets bataljer där vi fick se oss besegrade känns det i år som vi börjar hitta hur vi skall ta dem. Känns såklart bra inför det stundande slutspelet där vi kanske återigen drabbar samman, kommenterade Pixbos tränare Thomas Hammar Andersson efter matchen till Innebandymagazinet.

Med tre matcher kvar att spela är avståndet åtta poäng upp till fyran Kalmarsund som om slutställningen står sig är laget Pixbo även kommer få möta i en kvartsfinal i bäst av sju matcher, där får Pixbo börja på bortaplan.

Damerna spelade match i fredags och mötte då Thorengruppen som laget två dagar tidigare vunnit över i svenska cupfinalen och nu tog man en ny seger av bara farten när de besegrades igen för andra gången på en vecka med uddamålet, nu blev slutresultatet 2-1 till Pixbo nu i svenska superligan. Avståndet upp till Thorengruppen är nu endast fyra poäng med fyra matcher kvar att spela. Ettan möter åttan och tvåan möter sjuan i kvartsfinalerna i bäst av fem matcher där högst rankat lag spelar hemma i matcherna 1, 3 och 5.