Baltichov kunde inte vända trenden

Denny Bågenholm 2023-02-26

Tvärstopp när Alingsås visade upp ett riktigt bra försvar. Hemmalaget fick bara in 15 bollar i förlustmatchen.
Bild:AC Kårhag

Framtidens A-lagsspelare? Flickor 9 kämpade på läktaren och försökte ge styrka till laget.

SPORT | Det var dags för sponsormatch i Förbohallen och det satt över 450 personer på läktarna när det var dags för derby mellan Baltichov och Alingsås i division 1. Våren har varit tuff för damerna och det fanns en vilja att vinna och ta revansch på uddamålsförlusten senast lagen möttes.

Matchen bjöd på en härlig inramning med en stor hemmapublik och en nästan lika stor bortaklack, den nya nationalhymnen för handboll, "Stad i ljus" med Tommy Körberg spelades, mobillamporna lyste och publiken var redo för en tuff drabbning när hemmalaget sprang in till “Let's get ready to rumble”.

Baltichovs damer har haft en riktigt tung trend de senaste matcherna, tre raka förluster och minus 33 i målskillnad. Detta var något som laget skulle vända mot Alingsås. Det blev pyspunka. Ett rejält haveri och storförlust med 15-35 efter 8-18 i paus.

Alingsås kontrollerar inledningen, visserligen är det lite stolpe ut från hemmalaget men efter nio minuter står det 2-6 på tavlan och då är Baltichovs båda mål gjorda på straff. Första spelmålet för laget kommer en minut senare och Baltichov kryper närmare, 5-6 efter tretton minuter och publiken är med på noterna, ska det bli en vändning liknande den mellan Sverige och Tyskland i Berlin 2012?

Alingsås drar på sig tre utvisningar i första halvlek men det hjälper föga för idag finns ingen som vill vinna matchen för de vita. I halvlek är det 8-18 på tavlan och publiken hoppas att Baltichov kan hitta en morot i att försöka vinna andra halvlek.

Tyvärr finns inte energi eller vilja att täppa till avståndet utan det fortsätter att trilla in bollar i Baltichovs mål. När slutsignalen äntligen ljuder är förlusten svidande. Hemmalaget lyckas endast göra 15 mål när Alingsås gör 35 och det är en 20-målsdifferens mellan lagen. Alingsås kämpar för avancemang och Baltichov är klara för fortsatt spel i division 1 men lite mer vilja kan man kanske få kräva även om det inte fanns något att spela för, förutom de 450 åskådarna som tog sig till Förbohallen denna soliga vårdag. Bästa målskyttar i Baltichov blev Ebba Gustafsson och Elin Hansson med fyra mål vardera.