Bitter förlust för FBC Lerum

Denny Bågenholm 2023-02-20

Anton Olofsson på Lerums bänk lyckades inte ro iland några nya poäng i helgen utan får sikta på full ställ mot Fagerhult nästa helg.
Bild:FBC Lerum

SPORT | Seger senast på bortaplan mot Hovslätt skulle följas upp med ytterligare en seger på hemmaplan mot Warberg. Matchen var jämn ända in till slutet där Lerum tyvärr förlorade med 4-5. Nu är laget åter på allvar indraget i bottenstriden av Allsvenskan.

Warberg kom med flera spelare som hade kopplingar till Lerum, Markus Berntsson, Mattias Lövenfors och Ludwig Bengtsson samt Rikard Eriksson som anslöt så sent som i januari. Warberg leder Allsvenskan och matchen var redan innan avspel en tuff utmaning för Lerumslaget.

Warberg startar bäst och det är endast Lerums målvakt Robin Pagoldh som ser till att Warberg inte tar ledningen i matchen. Första chansen för Lerum kommer när William Ljungqvist håller sig framme på ett friläge, men tyvärr missar han. Han får dock snabbt en ny chans och på andra försöket sitter bollen i nät. Warbergs attacker minskar och det står 1-0 efter första perioden.

Andra perioden börjar åter med hög forechecking och Lerum får slå ifrån sig. Hemmalaget får ändå några chanser att öka på sin ledning utan att lyckas. Matchens första utvisning drabbar Lerum, där ett ganska svagt powerplay ändå resulterar i en kvittering. Inga fler mål faller i period två utan det är helt jämt, 1-1 inför tredje perioden.

Warberg inleder tredje perioden med powerplay som resulterar i mål och ledning för serieledarna. Warberg gör 1-3 av bara farten och läget ser kritiskt ut för Lerum. En snabb reducering kommer via Victor Johanssons klubba och matchen öppnade upp sig allt mer.  När Joakim Fors sen hittar rätt med ett långskott med sju minuter kvar står det 4-3 till hemmalaget. Warberg replikerar omedelbart och med fem minuter kvar är det fyra lika på tavlan och båda lagen gör allt för att lämna matchen som segrare. Tyvärr blir det hemmalaget som får se sig besegrade när Rikard Eriksson sätter segermålet efter 19.06. Lerum satsar allt men kommer inte närmare utan förlorar matchen med 4-5.