Tung torsdag för Baltichovs damer

Denny Bågenholm 2023-02-17

Maja Sjöberg var en av Baltichovs målgörare i förlustmatchen mot S-Hof
Bild:Tommy Holl

SPORT | Baltichov föll hemma mot serieledarna S-Hof där siffrorna rann iväg och till slut blev det en bitter elvamålsförlust där bortalagets stortalang Emma Mihailovic gjorde tio mål. För Baltichov stod Ebba Gustafsson för sex mål, men det räckte tyvärr inte till seger.

Det är jämt i början av matchen och efter tio minuter har båda lagen streckats i målprotokollet för sex mål var. Sedan kommer en blytung period då Baltichov endast lyckas få in en boll på 14 minuter. S-Hof däremot gör som man vill och innan Baltichov gör sitt åttonde mål efter 25 minuter har bortalaget gjort 13 stycken. I paus har S-Hof ledningen med 22-12 efter sju mål av Emma Mihailovic och det är med tunga steg hemmalaget lämnar planen i paus.

Det som inte fungerar i första halvlek, fungerar inte heller i andra halvlek utan bortalaget drar ifrån och det som var tio mål i paus har ökat till 15 måls differens efter 40 minuter. Det är bara för Baltichov att kämpa vidare och försöka vinna sista delen av matchen. Samtidigt som Baltichov visar mer vilja börjar S-Hof byta runt i laget och bara bevaka sin ledning. Hemmalaget kryper lite närmare men får ändå se sig besegrade med elva mål i en match laget direkt vill glömma för att sikta på nästa hemmamatch som är mot Alingsås 25 februari då det även är  “sponsormatchen” där alla sponsorer bjuder alla på fri entré.

Ni som vill se Baltichov spela handboll har chansen redan imorgon lördag när herrlaget möter Stenungsunds HK hemma i Förbohallen klockan 13.00.