FBC Lerum vinner måstematch

Denny Bågenholm 2023-02-08

FBC Lerum fick jubla i bortamötet mot Guldheden efter segern med 4-2.
Bild:Arkivbild

SPORT | Lerum siktar på allsvenskan nästa säsong och var tvingade att vinna mot bottenlaget Guldhedens IK  i tisdagens bortamatch. Det blev mer spännande spännande än förväntat där Lerum ändå tog sig samman och vann med 4-2 och har nu häng på andraplatsen i serien på samma poäng som IBF Backadalen.

I första perioden får bara ett lag jubla och det är efter knappt tio minuter när Lerum genom Ida Åberg gör 1-0. Detta blir det enda målet som faller under de första 20 minuterna. Vi snabbspolar nästan förbi  hela andra perioden fram tills klockan står på 19.24 då hemmalaget petar in bollen till 1-1.

Tredje perioden öppnar upp sig spelmässigt där Lerum tar kommandot. Det blir 1-2 av Ebba Samuelsson och 1-3 av Lina Engström efter knappt fem minuter. Guldheden reducerar till 2-3 efter 5.35 genom Lisa Lövgren, resten av matchen blir en nagelbitare. Annie Dristig är dock säkerheten själv när hon placerar in bollen i mål efter lite drygt halva sista perioden. Guldheden ligger på för att utjämna men kommer inte närmare. FBC Lerum vinner matchen och är nu trea i tabellen på samma poäng som IBF Backadalen som ligger tvåa fast med mycket bättre målskillnad.