Baltichov vinner med sista skottet

Denny Bågenholm 2023-01-24

Samuel Engelhardt gör ett mål i matchen mot Backa, vilket är det avgörande målet. Seger med 29-28 på matchens sista skott.
Bild:Tommy Holl / Arkivbild

SPORT | Sist lagen möttes i början på december blev det storförlust med 12-24. Nu var det dags för revansch mot Backa HK. När slutsignalen ljuder har Baltichov vunnit med 29-28. – Vi hade verkligen taggat till inför matchen, efter den dåliga hemmamatchen senast skulle vi bara vinna, säger Sebastian Martinez.

Lagkapten Anton Fjelner är åter spelklar efter en lång skadeperiod och han får ta extra stort ansvar i matchen då Gabriel Gegerfelt inte finns tillgänglig. Något som Anton gör med den äran när han gör fem mål i första halvlek. Matchen börjar bra för Baltichov där man har högt tempo i anfallen och jobbar stenhårt både i anfall och försvar. Ledningen som man tar tidigt i matchen med fyra bollar håller laget  hela halvleken som slutar 17-14.

I andra halvlek kommer Backa tillbaka då man sätter in en vänsterhänt H9 i Filip Olsson som ändrar matchbilden totalt.
– Vi löser inte det bakåt och i mitten av halvleken åker vi även på tre utvisningar samtidigt, vilket gör att det blir lite kaos ett tag. I slutet är det oerhört jämnt och vi byter mål med Backa, säger Sebastian Martinez på Baltichovs hemsida.

Lagen följs åt resten av matchen och när det återstår 40 sekunder sätter Backa reduceringen genom Joel Fallgren. Baltichov går för seger och det sista som händer är att laget får ett frikast. Fram kliver Samuel Engelhardt och drar kliniskt in segermålet bakom både mur och målvakt. Segerjublet visste inga gränser och det firades på plan likt ett VM-guld. Segerskytten Samuel Engelhardt tog det mesta med ro och säger efter matchen att "den skulle bara in".

Herrlaget skuggar topptrion två poäng från förstaplatsen. Nästa hemmamatch är på lördag mot serietvåan HK Country klockan 13 i Förbohallen.

För damlaget blev helgen inte lika lyckad utan man förlorade mot IK Sport på hemmaplan med 27-31 och man faller nu i tabellen. Laget ligger nu på en sjätteplats fem poäng från en kvalplats.