Sävehof utslagna ur Svenska Cupen

Denny Bågenholm 2022-11-22

Sävehof kunde inte rå på Hammarby i kvartsfinalen i Svenska cupen. Nu får laget fokusera på Handbollsligan istället.
Bild:Tommy Holl

SPORT | Det var returmöte i kvartsfinalen mot Hammarby. Sävehof var tvingade att vinna med minst sju mål för att avancera i cupen. En omöjlig uppgift visade det sig då hemmalaget även drabbats av sjukdom på flera spelare.

Hammarby vann bortamötet med 40-34 och det krävdes minst en seger med sex mål för att få till en förlängning. Då Sävehof redan innan matchen hade flera spelare borta blev det inte enklare då Simon Möller, Pontus Brolin och Sebastian Spante var sjuka inför matchstart.

Hammarby tog tidigt en ledning och i halvtid stod det 13-17. Då stod det klart att Sävehof inte skulle kunna försvara sitt cupguld från förra säsongen. I andra halvlek kämpade sig hemmalaget närmare och i sista minuten var det helt jämt, 29-29. Dock lyckas Sävehof inte i sitt sista anfall utan Hammarby avgör i sitt sista anfall. Slutresultat 29-30 och Sävehof är nu utslaget ur både European League och Svenska cupen. Bästa målgörare i hemmalaget blir William Moberg-Andersson med nio mål.

– Vi kämpade på, men jag tycker att Hammarby har kontrollerat den här cupkvarten från start till mål, sade huvudtränare Michael Apelgren efter slutsignalen i Partille Arena på Sävehofs hemsida.