Förlust för MIF efter sent insläppt frispark

Melvin Malmberg 2022-09-13

Mölnlycke IF mötte serieledaren KF Velebit på hemmaplan den 3 september – då det blev förlust med 1 – 2.
Bild:Melvin Malmberg

SPORT | En dramatisk tillställning på Mölnlycke IP slutade i besvikelse för Mölnlycke IF, som fick förlika sig med en 1–2-förlust efter ett sent baklängesmål.
– Man är ju jävligt besviken, säger lagkapten Carl Borg.

På en strålande hösteftermiddag på Mölnlycke IP gästades Mölnlycke IF av serieledarna KF Velebit. Ett Mölnlycke i fin form kände att de hade god chans att rubba ligaledarna, av division 4B, som kom till Mölnlycke utan vinst på de senaste tre matcherna.

Det var en trevande inledning, där ingen riktigt kopplade grepp om matchen, och publiken var inte bortskämda med målchanser. Den första ordentliga farligheten tillhörde Mölnlycke. I minut åtta slog hemmalagets energifulla vänsterspringare Hampus Stålhandske ett svepande inlägg mot den bortre delen av straffområdet, där stod Albin Passachin och drog till på volley men träffade ribban.

Velebit hade sina chanser också. Den vassa yttern Emilio Rossi, och den allsvenskt meriterade Petrit Zhubi hotade ständigt utan egentlig framgång.
Matchen satte fart på riktigt i slutet av den första halvleken. I den trettiosjunde minuten uppstod det en tilltrasslad situation i Velebits straffområde efter en Mölnlyckehörna. Hemmaspelarna kom till skottläge flera gånger om, men gästernas målvakt David Asmar stod i vägen och höll Velebit-nollan intakt. Velebit hade även de sina chanser, men svaga avslut innebar att det stod 0 – 0 in i pausvilan.