Lätt seger för Lerum

Redaktionen 2021-09-09

Bild:Anders Wistrand

LERUM | Kvällens gäster var kombinationslaget Näsets SK/IF Väster. De vann ju sin div 3-serie förra året precis som LIS gjorde. Sedan vann Lerum kvalet mot dem relativt komfortabelt. Egentligen skulle de alltså spelat kvar i div 3. När en vakans uppstod i vår serie pga att ett lag från Halland flyttades till en annan Div 2-serie, så såg de dock sin chans till uppflyttning. Efter hårt arbete och mycket diskussioner med de olika inblandade fotbollsförbunden lyckades de till slut få platsen, vilket var kul för dem.

Det var nära att Näset gjorde första målet då deras snabba vänsteranfallare rann igenom och sköt i stolpen efter 10 min. Efter dryga kvarten kom äntligen ledningsmålet för LIS då Disa sprang ifrån sin försvarare på pass från Melling, sköt ett skott från nära håll som målvakten räddade, men lyckades sedan säkert rulla in 1-0 på sin egen retur. Strax efteråt gjorde Tess 2-0 på passning från Sofia. Ytterligare ett par minuter senare var det dags igen! Karin fick ett fint pass från Moa som hon nådde precis före målvakten och vinklade helt perfekt in 3-0 vid ena stolproten. Tre mål på bara ca 6 minuters speltid var lysande! Nu satte sannerligen Lerum sina chanser!

Med ett par minuter kvar av första halvlek fick Disa en passning av Moa strax utanför straffområdet. Disa höll i bollen, gjorde bort några uppvaktande försvarare, avancerade framåt och till slut placerade hon iskallt in 4-0 i bortre burgaveln. Mycket snyggt!

10 min in i andra gjorde Disa återigen en riktigt fin dribblingsräd på vänsterkanten som så när resulterade i mål. Den aktionen var värd ett bättre öde.

Lerum hade ett massivt spelövertag hela andra halvlek med undantag för några farliga kontringar och ströanfall av motståndarna. På deras bästa chans gjorde dock Clara en kanonräddning. Näset/Väster ska nog vara väldigt glada att det stannade vid 4-0. Men Lerumtjejerna spelade runt bollen med ett mycket bra passningsspel och verkade ha kul. Om det hade behövts fanns det nog en växel till att lägga in.

Även om Lerum var det klart bättre laget, ska Näset/Väster ha en eloge för att de försökte spela boll och inte bara tjongade iväg den på sina snabba anfallare. De hade för övrigt ett antal riktigt kvicka spelare på flera positioner som avvärjde Lerums farligheter vid ett antal tillfällen. Näset/Väster kämpade på bra, men kommer nog att få det tufft i år och är inblandade i bottenstriden. Vi får hoppas att de löser sin situation. Det är alltid kul med motståndare som försöker spela bra fotboll.

LIS ångar på i toppen av tabellen. Som det ser ut idag, så står nog seriesegern i div 2 mellan Fjärås, Lerum och Onsala som samtliga hittills är obesegrade. Nästa match blir en seriefinal hemma på Rydsberg mot just Onsala, vilka förra året degraderades från div 1 och som vunnit samtliga sina matcher i år. Som nykomling i serien är ju Lerum en positiv överraskning och har inget att förlora, så all press ligger självklart på Onsala. Men om alla är taggade och verkligen vill vinna, så finns det nog goda möjligheter att göra detta om alla gör sitt absolut bästa. Sådana kvaliteter finns det definitivt i Lerums lag!