Sävehof nära, men föll i European League-premiären

Denny Bågenholm 2024-10-09

Huvudtränare Linus Ekman och assisterande Hampus Fernebrand fick nästan med sig poäng hem från Tyskand efter stark coachning.
Bild:Denny Bågenholm

SPORT | I en spännande öppningsmatch i European League var poängen inom räckhåll för Sävehof. Trots en stark insats räckte det inte hela vägen mot tyska VfL Gummersbach, som till slut segrade med 37–35.

Förra säsongen bjöd på flera höjdpunkter för Sävehof i Europaspel, där resan tog slut först i kvartsfinalen mot de blivande mästarna Flensburg. När årets upplaga av European League drog igång var det återigen tyskt motstånd som väntade, denna gång på bortaplan i Schwalbe Arena

Matchen började jämnt, men efter en kvart tog Gummersbach ett initiativ med sex raka mål, vilket gav dem en ledning på 13–8. Sävehof tränare Linus Ekman reagerade snabbt och begärde timeout, vilket stoppade tyskarnas framfart. Efter en stark återhämtning kunde Sävehof gå till pausvila med ett mindre underläge, 18–16, efter att Sebastian Durlanu satt sitt tredje straffmål.

I den andra halvleken byggde Gummersbach snabbt upp en fyramålsledning, men Sävehof vägrade ge upp. Halvleken blev en jämn kamp där de gulsvarta höll sig kvar i matchen. Med knappt tio minuter kvar var differensen nere på en boll, och när Malte Celander kontrade in 34–34 med två minuter kvar, var kvitteringen ett faktum.

Spänningen var på topp, och när Celander återigen satte kvitteringen till 35–35, såg matchen ut att kunna gå åt vilket håll som helst. Men i matchens sista sekunder var det Gummersbach som drog det längsta strået, och med två mål säkrade de en 37–35-seger.

Trots förlusten gjorde Sävehof en imponerande insats mot ett tufft motstånd från Bundesliga. Nästa tisdag, 15 oktober klockan 18:45 fortsätter äventyret i Partille Arena när de ställs mot Simon Möllers franska Fenix Toulouse.

Sävehofs målskyttar: Emil Berlin 6, Pontus Brolin 6, Sebastian Durlanu 4, David Sandberg 4, Óli Mittún 4, Malte Celander 3, Adam Blanche 2, Magnus Persson 2, Sebastian Spante 2, Olle Ek 1 och Tryggvi Thorisson 1.