Sävehof är Svenska mästare 2024

Denny Bågenholm 2024-05-29

Segerjubel och buckla tillhör åter Sävehof efter finalseger mot Ystad med 3-1 i matcher.
Bild:Erik Carlsson

Oli Mittun har varit bäst under finalspelet med över 50 mål och en bidragande faktor till guldet. Han kommer vara kvar i kubben minst ett år.
Bild:Tommy Holl

Michael Apelgren och Linus Ekman går skilda vägar efter finalen. Michael tar över ungerska Pick Szeged och Linus blir huvudtränare för Sävehofs herrlag.

Gladast av dem alla. Korsbandsskadade Simon Möller som för andra året i rad fick lämna platsen till Oscar Möller som dock försvarade den med största skicklighet.
Bild:Tommy Hoil

William Andersson Moberg höll hårt i Bengan Johanssons pokal. Sävehof var första klubb som fick sitt namn etsat på pokalen. Både på herr- och dampokalen.

SPORT | Underläge i paus med 11–13 och det var Ystad som var bäst på plan. Allt ändrades i paus och Sävehof spelade sin bästa halvlek i finalserien och vann matchen med 32–27. Seriesegern kröntes med ett SM-guld och guldfesten höll på hela natten.

Förväntningarna inför matchen var höga efter tidigare täta möten. Matchinledningen var målrik där Gustaf Wedberg stod ut med tre mål under de första tio minuterna. Hans tredje mål, efter passning från William Andersson Moberg, gav Sävehof ledningen med 6–5. I halvtid ledde dock hemmalaget Ystad med 13–11.

I andra halvlek visade Sävehof sin styrka. På fem minuter hade man vänt till ledning 16–15 och fortsatte sedan med en imponerande målserie, vilket gav dem två måls övertag 20–18. Trots att det var helt lika, 20–20 och 21–21, återtog Sävehof ledningen genom Emil Berlin, och sedan släppte man den aldrig igen. Óli Mittún och Pontus Brolin visade kampvilja och fokus och fick hjälp av hela laget.

Med tio minuter kvar och en tvåmålsledning, fick Sävehof en utvisning. Då klev Oscar Sävinger fram och stoppade Ystads första skott i numerärt underläge, Pontus Brolin var enda målgörare under dessa två minuter. Detta visade sig vara det sista hindret för Sävehofs åttonde SM-guld.

Slutresultatet blev 32–27 och åter är Partillelaget svenska mästare veckan efter att damerna gjort detsamma, dubbla guld åter till Sävehof för femte gången. Laget firade med runt 120 supportrar som stöttade på plats i Ystad Arena. En rörd Simon Möller, lagkapten fick lyfta bucklan till tårar av glädje när de gulsvarta åter visade att man är bäst i Sverige på handboll.

Ikväll är det segerfest på John Scott´s Partille från klockan 18:00, laget anländer 19:00.

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.